En Osmanlı'nın torunları, haydi kalelere

Osmanlı'nın torunları, haydi kalelere

04.08.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Avrupa'nın kalelerine tarihte Osmanlı gitti. Ama savaşmak için... Şimdiyse torunları turist olarak gidiyor. Seyahat şirketleri Türk işadamları için Avrupa'nın kale ve bahçelerini gezmeyi kapsayan 'çok özel' turlar düzenliyorlar

Osmanlının torunları, haydi kalelere



Osmanlının torunları, haydi kalelere


Turizm şirketleri, yurtiçinde çok bilinen turizm bölgelerine; yurtdışı tercihinde de yine klasik Avrupa şehirlerine veya otellere gitmek istemeyen, ultra lüks aramayan; 'farklı, otantik şeyler görmek', yaşam ve iş anlayışlarını etkileyecek deneyimler yaşamak; tarihe görkem, ihtişam ve hayret duygusu yaratan tarafları ile dokunurken, bir yandan da doğanın renklerini solumak isteyen zenginler, işadamları için 'çok özel' turlar hazırlıyor.
Bu turlarda son dönemin trendi Avrupa'nın kaleleri ve bahçeleri! Yalnız herhangi bir kale veya her hangi bir bahçe değil. Yalnızca mimari olarak değil, tanıklık bakımından da tarihi niteliği yüksek kaleler, bahçelerde bitki çeşitliliği, armonisi, renk çeşitliliği bakımından özellikli bahçeler...
Böylece Osmanlı'nın ele geçirmek için gittiği Avrupa'nın kalelerinin kapıları, şimdi torunlarına kendiliğinden açılıyor.
Tarih ve doğa meraklısı patronların katılabileceği Avrupa'nın kale ve bahçelerine yapılan 11 günlük turlarda, İngiltere, Fransa, İrlanda ve Galler'in tarihin seyrini değiştiren savaşlara mekan olmuş eski kale ve şatolarına veya peyzajları ile kendinden bahsettiren dünyaca ünlü bahçelere tura çıkılıyor.
'Avrupa'nın bahçeleri' ya da tarih hayranlarına 'Avrupa kaleleri'ni kapsayan, bu konsept turlar 10 - 15 gün sürüyor. Ayrıca tur programları içinde, hobilere yönelik programlar da yapılabiliyor. ETS, işadamlarına yönelik olarak Amerika'da Harley Davidson turları hazırlıyor. Motor tutkunları, Amerika'da Harley Davidson'cıların toplandığı mekanlara gidip Harley Davidson ruhunu yerinde yaşayabiliyorlar.

Fiyatı 14 bin dolar
Bu özel turların fiyatları turun özeliğine, uzunluğuna ve gidilecek yere göre 3 bin 500 dolardan başlıyor, 14 bin dolara kadar çıkabiliyor. Türkiye'den katılan işadamları konusunda isim vermekten kaçınan tur şirketleri, zengin ev kadınlarından da talep geldiğini belirtiyorlar. Tarih turu Amsterdam'da tarihi bir otelde gecelemeyle başlıyor. Kanalları ve 17. yüzyıldan kalma tacir evleri ile bilenen Amsterdam'da tarih turunun ardından Floriade'de her 10 yılda bir kez düzenlenen Lale Festivali'ne katılım gerçekleştiriliyor. Festivalde 170 arklık alanda dünyanın her yerinden gelen çiçek, bitki, ağaç ve sebze türleri sergileniyor.

Pembroke Şatosu
Ardından Clipper Adventurer gemisi ile İngiliz Kanalı ve Kelt Denizi'nin iki yakasında bulunan tarihi liman şehirlerine ve kalelere doğru bir yolculuğa çıkılıyor. Tur boyunca Belçika'da Ghent ve Bruges şehirleri, Senie Nehri ağzındaki Honfleur, Avrupa'nın en büyük Hıristiyan anıtlarından birine ev sahipliği yapan Saint Malo ve 300 yıldan fazla Pembroke kontlarına ev sahipliği yapan Pembroke Şatosu'na gidiliyor. Yolculuğun en son noktası ise Cearnarfon Şatosu. Bahçelere ilgi duyanlar ise Sicilya Adası'ndaki R. Dorien Smith Subtropikali'nde olağanüstü çiçek ve bitki türlerine görmeye gidebiliyor.

Tur Programı
1.gün
Havayolu ile Türkiye'den hareket edilerek Amsterdam'a gidiliyor. Kale ve bahçeler geziliyor

2.Gün
Amsterdam'dan gemilerle Avrupa turuna sahil kentlerinde devam ediliyor

3.gün
Oostende ve Belçika'da geçiriliyor. Ünlü kale ve bahçeler ziyaret ediliyor.

4.gün
Fransa'ya hareket ediliyor. Fransa'daki ilk durak ise Honfleur.

5.gün
St. Peters limanı ve Guernsey ziyaret ediliyor

6. gün
Fransa'da Saint - Malo (Mont Sanit Michel) geziliyor

7.gün
7. günde yoğun bir gezi sizi bekliyor. İngiltere, Saint Michael's Mount, Tresco adası ve Isles of Scilly'deki tarihi kaleler ve bahçelerde gün geçiriliyor.

8.gün
Glengariff, Garinish Adası, Bantry koyu ve İrlanda'daki önemli yerlere ziyaret var.

9.gün
Fisguard ve Galler turun son günlerinde ziyaret edilen yerler

10.gün
Hollyhead ve Galler'deki bahceler geziliyor.

11.gün
Gemilerle Dublin'e geçilerek buradan havayolları ile Türkiye'ye dönülüyor.



BUSINESS