En PROJE’KTÖR SELİM

PROJE’KTÖR SELİM

28.07.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Selim Hamamcıoğlu, bira markası Mıller'i getirdi. Markayı tutturdu, Efes'e sattı. 'Bir server'i bile olmayan serisonu. com'u kurdu, bir yıl sonra 200 bin dolara sattı. Beş büyük holdingi ortak edip tost satan Atom zincirini kurdu. Son iki projesi Factory Party ve Bagno Reına

PROJE’KTÖR SELİM



PROJE’KTÖR SELİM


Türkiye'nin en eski aile şirketlerinden Hamamcıoğlu'nun varisi Selim Hamamcıoğlu, tam bir proje üreticisi. ABD'de University of Wisconsin'i bitirdikten sonra Türkiye'ye dönen ve Coca Cola'da çalışma hayatına başlayan Hamamcıoğlu, Türkiye'ye 'Miller' markasını getiren kişi olarak tanınıyor. 'Atom' adlı hızlı yiyecek zincirini kuran Selim Hamamcıoğlu'nun elinde daha birçok proje var.
2000 yılı başlarında 'serisonu.com' adıyla kurduğu e - ticaret sitesini, bir yıl sonra 200 bin dolara satan Hamamcıoğlu, Profilo'da, dünyanın tanınmış DJ'lerini getirerek gençlere 'Factory Party'ler düzenliyor. Ailesine ait Büyük Liman'daki koyda Bagno Reina isimli bir mekan kuruyor.
123 yıldır inşaat ve sondaj makineleri, hava kompresörleri üreten babası Münir Hamamcıoğlu'nun aksine 'halkla daha iç içe olan mesleklerden hoşlandığını' dile getiren Selim Hamamcıoğlu, 'girişimci ruhunu' ilk olarak bira markası Miller'i Türkiye'ye getirmeye karar verdiğinde keşfetmiş. "Efes'in kahverengi tombul şişelerinde bira içmekten çekinen insanlara daha estetik görünümlü şişeler içinde burayı sunduk. Çok ilgi gördü ve kendine ayrı bir pazar yarattı" diye anlatan Selim Hamamcıoğlu, sonrasını da şöyle anlatıyor:

‘Bebeğim emin ellerde’"Başarılı olduk. Miller yetkililerinden, 'Türkiye'de fason üretim' teklifi geldi. Efes'in CEO'su Muhtar Kent'e başvurdum. Muhtar Kent bana 'Bırakın fasonu, gelin bunun lisansını alalım' dedi. Ben de hakkımı onlara devrettim. Bebeği emin ellere teslim ederek çıktım."
Devleri ortak ettiAtom fikrinin Yunanistan'da ortaya çıktığını anlatan Selim Hamamcıoğlu, projenin sonraki aşamalarını şöyle anlattı:"Adamlar tostu şık bir hale sokmuşlar. Tost aynı tost ama içine farklı şeyler koydurabiliyorsunuz. Biz de 'McDonald's köfteciyse biz de tostçu oluruz' dedik. 2002 Haziran'da başladık. Bir sene içinde İstanbul'da yedi dükkan (Bayrampaşa, Bahariye, İdealtepe, Levent, Reina yanı, Ortaköy, Profilo) açtık. Sistemi tam olarak oturttuktan sonra franchise vermeye başlayacağız. Amaç 150 - 200 şubeye ulaşmak" diye konuştu.Hamamcıoğlu, Atom zincirinin kuruluşunda da 'girişimci'liğini göstermiş. Şirkete Profilo Holding, STFA, Sayılgan Holding, Mori Grup ve Avrasya Yatırım Holding'i ortak etmiş. Yüzde 50'si kendisinin, yüzde 50'si bu şirketlerin. "Biz şirketten para çekemiyoruz. Gelen para ortak şirkete aktarılıyor ve biriken parayla yeni bir 'Atom' açılıyor. Klasik büfeci mantığıyla çalışmıyoruz. Onun için gelen para direkt yatırıma gidiyor" diyen Hamamcıoğlu, şu an marka ve imaj yaratma çabasında olduklarını kaydetti. 'Atom'un özellikle Reina'nın yanındaki şubesiyle tanındığının belirten Hamamcıoğlu, Antalya bölgesinde franchise vermeye başlayacaklarını söyledi.
Kanada’dan DJ getirtip, Profilo’da gençlere ‘Party’ veriyorProfilo'da bowling salonunun altını diskotek'e çevirdiklerini belirten Hamamcıoğlu, projenın doğuşunu şöyle anlattı: "Dream Design Factory'nin sahibi arkadaşım ile yemekteyken peçete üzerinde bir proje çizdik ve adına da 'Factory Party' dedik. İnanılmaz cool bir mekan yarattık. Üniversitelilere her ay bir kere diskotek açıyoruz. Dünyada tanınmış dj'lerini çağırıyoruz. İnanılmaz bir ses ve ışık kuruyoruz. Sponsorlarla bu işi bir iletişim kanalı hale getiriyoruz. Nokia ürün tanıtmak istediğinde sponsor oluyor. İlk partilerde Miller ve Aria sponsor oldu. Number One aracılığıyla anonsu yapıldı. 2 bin 700 kişi katıldı. Geceye ünlü Kanadalı Dj Akufan geldi. Yaz mevsiminde partileri Çeşme ve Bodrum'da yapmayı planlıyoruz. "
Bagno Reına yakındaSelim Hamamcıoğlu'nun bir başka projesi de özel bir mekan yaratmak. Bunun için Reina'nın patronu Mehmet Koçarslan'ı ikna etmiş. Şöyle anlatıyor:"Büyük Liman'daki koyda, yani aileme ait yer var. Buraya bir eğlence merkezi açma hazırlığındayız. Mekan poyraza kapalı, etrafı orman, yolu özel. Kimse giremiyor, Jamaica gibi bir yer. Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan'la inanılmaz bir proje çizdik ve adına da Bagno Reina dedik. Sezonluk bir eğlence merkezi oluşturacağız. Kışın kapalı yazın açık. Tente tarzı aksesuvarlardan meydana gelmiş şık bir mekan olacak."


BUSINESS