En Red Sonja TÜSİAD'da

Red Sonja TÜSİAD'da

18.01.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

EDİTÖRDEN

Red Sonja TÜSİADda





Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği yani TÜSİAD, üyesi az ama etkinliği büyük bir örgüttür. Sadece ekonomi konusunda değil siyasetten demokratikleşmeye, Avrupa ilişkilerinden eğitime kadar her alanda fikri, raporu kısaca söyleyecek sözü vardır. İşte bu etkin derneğin bu perşembe genel kurulu var. Başkan değişecek. Aylar önce ilk kez Milliyet'in yazdığı gibi Ömer Sabancı başkanlık görevini Tuncay Özilhan'dan devralacak. TÜSİAD'ı izleyen arkadaşım Eylem Türk'e yeni dönemde bu etkin derneğin yeni yöneticilerinin kimler olacağını sordum. Eylem, yan sütunlarda okuyacağınız haber analizinde bu sorumun yanıtını verdi. Bu haberde benim en ilgimi çeken isim, büyük olasılıkla yönetime girecek yeni kadın üye 'Ayça Dinçkök Sandıkçıoğlu' oldu.
Kendisiyle ilgili arşiv taramamızda çok estetik fotoğraflarla ve iddialı sözlerle dolu bir röportajına rastladık. 2001 yılı Aralık ayına ait bu yazı ve fotoğraflar ELLE dergisinde yayımlanmıştı. Sandıkçıoğlu, ELLE'e, kendisini 'Red Sonja'ya benzettiğinden, kendisi olduğuna inandığı bir tanrıçadan, savaşçı ruhundan' bahsediyordu. Bir an gözlerimi kapattım ve bir yana ekonomiyi, siyaseti bir yana da bu renkli kişiliği koydum. Sonra kararımı verdim: Bu karışımdan ortaya hoş bir sonuç çıkacaktı. TÜSİAD'ın toplantılarının 'duygularını, hissettiklerini açıkça ortaya koyan' bu kişilikle daha enteresan geçeceğini düşündüm.
Yeni Başkan Ömer Sabancı'ya gelince... O, bugüne kadar medyayla pek barışık olmamış bir isim. Sanırım önümüzdeki günlerde yeni göreviyle de bağlantılı olarak onu daha sık göreceğiz. Sabancı Grubu'nda Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kimya Grubu Başkanlığı yapıyor. Unutmadan 'işadamı olmasaydı futbolcu olmak istiyordu ve koyu bir Beşiktaş taraftarı.
Gelelim kapak haberimize. Yazarımız Fatoş Karahasan 28 Mart seçimlerine hazırlanan siyasi partilerin 'tanıtım kampanyaları'nı inceledi. Türk siyasi hayatına damgasını vuran propagandaları hatırlattı, dünyadaki örneklerle karşılaştırdı. Her zamanki gibi iddialı bir yazı oldu. Bu arada her hafta artan tebrik ve eleştiri maillerinize, telefonlarınıza sonsuz teşekkürler... Gözünüzü ve sözünüzü eksik etmeyin...






BUSINESS