En Son icadı 'engel tanımaz taksi durakları'

Son icadı 'engel tanımaz taksi durakları'

29.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Son icadı 'engel tanımaz taksi durakları'

Son icadı engel tanımaz taksi durakları





Sibel Bucurgat'ın girişimciliği biraz 'babadan kalma.' Ama 'eskilik - geleneksellik' anlamında değil, cesaret ve girişkenlik anlamında...
'Düzce'ye özgü' ilk tütün kolonya markası Servet Kolonyaları'nın sahibi olan baba Servet Bucurgat, bir keresinde, İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in terzisi olan arkadaşı aracılığı ile Kraliçe'ye bir litre kolonya ile birlikte bir de mektup göndermiş. Ardından bu vesile ile tanıştığı Prenses Ann ile yıllarca mektuplaşmış. Yine, Fransız aktrist Bridget Bardot'a, aşçısı olan başka bir arkadaşı ile bir mektup ve bir litre kolonya göndermiş. Bardot, basın mensupları önünde küvete girip, banyoda Türkiye'den gönderilen kolonyayı kullanmış. Olay o zamanlar sansasyon yaratmış.
Bunlar Servet Bey'in işlerinden birkaçı... "Yarı Dadaş, yarı Karadenizliyim. Yaparım dedim mi, yaparım" diyen Sibel Bucurgat da babası gibi tuttuğunu koparan bir kadın girişimci. Önce baba işinde çalışmış, ama aile işi onu kesmemiş. Ayrılıp halkla ilişkiler sektörüne girmiş. Beş yıl önce de kendi şirketi PRO - S'i kurmuş.
Kurmuş ama bir bilgisayar, bir masa, bir sandalye ve 'sıfır' müşteri ile... O günlerde, 'bu şirket para kazanır, bizim de aylıklarımızı öder' diye güvenen 14 kişi ile birlikte yola çıkmış. Bugün part time ekibiyle birlikte 256 kişilik bir takımı var
Sibel Bucurgat'ın aldığı ilk iş, Eti Diyabetler Günü'ndeki hizmeti olmuş. "150 milyonluk bir fatura kesmiştim. İnanılmaz zevkliydi. Beni çok mutlu etmişti" diye anlatıyor. Ardından Cine5'in Maxi TV işini almış. Sabancı Grubu'nun, Sabancı Üniversitesi'nin ve Müzesi'nin, Ford, Michelin gibi uluslararası firmaların, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ve Borusan'ın organizasyonlarında yer almış. Benazir Butto'nun Türkiye ziyaretlerinde karşılamaları hep PRO - S yapmış.
Bucurgat, 2002 Dünya Kupası'nda, 'dünya üçüncüsü' olan Türk Milli Takımı'nın dönüşü sırasındaki, hatırlarda kalan o büyük coşkulu karşılamayı organize etmiş. "Çok zevkli bir çalışmaydı ama tüm koordinasyonu kaybettik. O coşkunun, sevginin önüne kimse geçemezdi" diyor.

'Rekor bayrak'ın mimarı
29 Ekim'de açılan dev bayrak projesi de Bucurgat'ın. Altında binlerce kişinin yürüdüğü, çok konuşulan o bayrak daha sonra ebatlanarak diğer bölgelere gönderilmiş ve kalan kısım bombalama olaylarının gerçekleştiği Nakiye Elgün sokakta sergilenmiş.
2003 yılında Şişli Belediyesi ev sahipliğinde hazırlanan 23 Nisan Şenlikleri'nin organizasyonunu gerçekleştiren Bucurgat, şu aralar Candan Erçetin'in hazırlamakta olduğu bir müzikal için çalışıyor.

Sibel Bucurgat, Seyrantepe Selahattin Korkmaz Özürlüler Okulu'nda 75 engelli çocuk için çalışmalar yapmış. Hem çocukları eğlendirmek, hem de okula gelir sağlamak için bir yılbaşı partisi organize etmiş. Şimdi de bir genetik profesörüyle ile birlikte bu bölge çocuklarının rahatsızlıklarının nedeni konusunda bir araştırma başlatacak. Ayazağa'da Rotarylere verilen boş bir arazide iki yıl içinde dışarıdan sağlanacak kaynaklarla bir okul yapmayı planlıyor. Şişli Belediyesi'nin çıkardığı ve tanıtımı Sabancı Müzesi'nde yapılan 'Pangaltı' kitabının tüm geliri de Dilek Sabancı'nın gerçekleştirmeyi düşündüğü 'Engelliler Olimpiyatları'na bağışlanmış.
Daha önce 'Bilinçli Sürücü Projesi'ni gerçekleştiren Bucurgat'ın son projesi 'engel tanımaz taksi durakları.' Bir otomobil firması ile anlaşarak engellilere iş imkânı sağlama peşinde. Projede, uygun şekilde dizayn edilmiş araçlar ve özel taksi durukları sağlanacak. Bu taksileri engelliler kullanacak.



BUSINESS


Gıdada da sigara gibi 'sağlığa zararlıdır' uyarısı
Dün senin olsun, yarını anlat bana
Beşiktaşlı Zeki Bey'in halısını en çok Fenerliler alıyor
3 metrekarede Harry Potter çarıkları yapıyor
İş dünyasının iç mimarı
Ver bakalım oradan bir turuncu...
Bir tek otel binasını götüremiyorlar
Pirincin başkentinde Ergene kirlendi, tarla kalmadı
Metroseksüellere yatırım yapmaya değmez
Halka açık aile şirketlerinde etik
'Milli Takım bizi de dağıttı'
Yurtdışından elde edilen ücretler beyana tabi
Amerikalı 24 kilo, Türk 800 gram temizlik kağıdı kullanıyor
Sermayenin AKP riski
Batı'da eli uzun Doğu'da eli açık
Haydi Bill! Harca artık şu paranı...
Kültürel çatışma
Türkiye'de anarşistti, Almanya'da teknoloji patronu oldu...
Yorgun finansçıya masaj terapisi
AB'de harcama krizi
Dijital Oyuncaklar