En Uçaklarda çay kahve dağıtıyordu lojistik şirketi patronu oldu...

Uçaklarda çay kahve dağıtıyordu lojistik şirketi patronu oldu...

04.01.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Özel bir havayolu şirketinde steward (erkek hostes) olan Sinan Ardalı, dil öğrenmeye gittiği Avustralya dönüşünde Balnak'ın hava kargo bölümünde çalışmaya başladı. Sonra ayrılıp, evden getirdiği masa - sandalye ile büro açtı ve kendi şirketi Boyut Lojistik'i kurdu. Uluslarararası acentelikler kurarak, kısa zamanda Boyut'u, sektörün önemli firmalarından biri haline getirdi

Uçaklarda çay kahve dağıtıyordu lojistik şirketi patronu oldu...





Sinan Ardalı için 'istikbal göklerde'ydi. Daha küçükken uçmayı hayal ediyordu. İTÜ Fizik Mühendisliği bölümünde okurken özel bir havayolu şirketinde iş bulmuş, 'steward' (erkek hostes) olmuştu. Yıllarca o ülke senin, bu ülke benim gezmiş, bu işte 'kabin amirliği'ne kadar yükselmişti.
İşinin gereği olarak düşündü ve Avustralya - Sydney'e dil öğrenimi için gitti. Dönüşte yine havayollarında çalışacaktı, ancak Balnak Lojistik'te çalışma seçeneği çıktı önüne. Yine 'hava' ile ilgiliydi teklif, şirketin 'hava kargo' bölümünde çalışması söz konusuydu, bu işi kabul ederek başladı.
Ardalı dört yıl Balnak'ta çalıştıktan sonra kendi şirketini kurmak için ayrıldı. Şöyle anlatıyor:
"2001 sonunda bir arkadaşımla beraber Boyut Lojistik'i kurmaya karar verdik. Herkes, zaten ekonominin çok kötü olduğunu ve sektörde bu kadar fazla sayıda nakliyeci ve büyük firma varken bizim hayal peşinde koştuğumuzu, şansımızın olmadığını söyledi. Ama biz başarılı olacağımıza hep inandık, Şirketin adını koyup, logosunu bulduk. Şirket bizim çocuğumuz gibi oldu. Bir ofis tuttuk ve evlerimizden masa bilgisayar getirdik. Hiç tereddüt yaşamadık. Çünkü işimizi seviyor ve yaptığımızın en iyisini yapmak için uğraşıyorduk."

Yüzde 120 büyüme
Bir süre sonra ortağı ile ayrılan Sinan Ardalı, uluslararası acenteliklerini yaygınlaştırmış. Şirketi kısa sürede her tür taşımacılık ve lojistik hizmetlerde servis vermeye başlamış. Şu anda sekiz kişilik bir kadroyla yoluna devam eden Boyut Lojistik'in iki yıl içinde yarım milyon dolar ciroya ulaştığını söyleyen Ardalı, "İlk kurulduğumuzda sadece bir şirkete hizmet veriyorken bugün tekstil, hammadde, ilaç, medikal, sanayi, elektronik, deri, kırtasiye, hediyelik gibi bir çok sektörde yüzün üzerinde firmaya hizmet vermeye başladık. Hava kargo ağırlıklı çalışıyoruz. Ancak kara ve deniz nakliyatı konularında da faaliyet gösteriyoruz. Ciro ve müşteri potansiyeli olarak yüzde 120 büyüdük. Önümüzdeki yıl 1 milyon dolar ciro hedefliyoruz" diyor.

Webcam uygulaması
Lojistik sektörüne yeni bir soluk getirecek bir uygulamayı bu yıl başlatacaklarını söyleyen Ardalı, "Sektörde ilk ve tek olacak webcam uygulaması başlatacağız. Yani internet üzerinden canlı kamera sistemini devreye sokacağız. Karşıdaki müşteri isterse internet üzerinden kamera ile bizle anında canlı bağlantı yapabilecek. Bu sayede lojistikte yaşanan bir çok sorun ve belirsizlik de ortadan kalkmış olacak. Lojistikçiler nasıl bir çalışma ortamında servis veriyor, bu canlı olarak görülebilecek. Ayrıca verilen fiyatlar veya verilen sözler görsel olarak kaydedilebilecek" diye anlatıyor.

Aşk Gemisi'nin restorasyonunda görev aldılar
Boyut Lojistik, uzun yıllar Türk televizyonlarında dizi olarak gösterilen Aşk Gemisi'nin restorasyonunda da görev almış. Türkiye'ye yeniden restore edilmek ve parçalarının değişmesi için geçen yıl demirleyen Aşk Gemisi'nin onarılması gereken parçalarının Yunanistan'a taşınma işini Boyut Lojistik üstlenmiş. Ardalı, "Geminin iç taşıma işini ve diğer tüm değişik ebattaki parçaların taşınma, ambalajlama ve hava kargo ile adrese teslim işini başarı ile bitirdik. Kısa zamanda lojistik olarak tüm faaliyetleri gerçekleştirdik. Ve bu anlamda öncü olmaya devam edeceğiz" diyor.




BUSINESS