İstanbul ENDER SARAÇ, SAĞLIKLI ZAYIFLAMANIN YOLLARINI ANLATTI

ENDER SARAÇ, SAĞLIKLI ZAYIFLAMANIN YOLLARINI ANLATTI

26.02.2016 - 10:43 | Son Güncellenme:

.

ENDER SARAÇ, SAĞLIKLI ZAYIFLAMANIN YOLLARINI ANLATTI

Kağıthanelilere sağlıklı zayıflamanın püf noktalarını anlatan Dr. Ender Saraç, un, tuz ve şekerden uzak kalınması gerektiğini belirterek, spor yapmanın önemine değindi.
Dünyada en büyük sağlık sorunlarının başında gelen obeziteye karşı farkındalık oluşturmak için Kağıthane Belediyesi, Dr. Ender Saraç ile birlikte Gültepe Kültür Merkezi’nde bir program düzenledi. Programda Dr. Ender Saraç sağlıklı zayıflamanın formülünü davetlilerle paylaştı.
“OKSİJEN VE SU HAYAT KAYNAĞIMIZ”
Günlük yaşamda düzenli nefes egzersizleri ve su tüketiminin zinde olmaya ve sağlıklı zayıflamaya karşı önemine değinen Dr. Saraç, “Sabah kalktığınızda ve gün içinde belirli aralıklarla mutlaka nefes egzersizi yapın. Derin nefesler alarak yapacağınız bu egzersiz hem zayıflamaya yarayacak hem de sizi psikolojik açıdan rahatlatacak. Su içmeyi ihmal etmeyin. Çay ve kahve tüketerek su içmiş olmazsınız. Aksine çay ve kahve vücudunuzdaki suyu emerek sizi susuz bırakır. Yerine bitki çayı içebilirsiniz ama çay ve kahve içtiyseniz mutlaka yanında su da için’’ dedi.
“SPOR YAPMAYI İHMAL ETMEYİN”
Dr. Ender Saraç, ‘’Özellikle oturarak çalışanların en çok yakındığı dert göbekleridir. Göbeği eritmek için de gün içinde belirli aralıklarla spor egzersizi yapmalısınız. Farklı esneme ve gerdirme hareketleriyle vücudunuzun kan akışı ve metabolizmanız hızlanacaktır; bu da sizi daha sağlıklı yapacak. Egzersiz aynı zamanda kas kaybını da önler” diye konuştu.
“ÜÇ BEYAZDAN UZAK DURUN”
Tuz, un ve şekerden uzak kalınması gerektiğini ifade eden Saraç, “Özellikle tuzu mümkün olduğunca hayatınızdan çıkarın. Tuz vücuttaki suyu emen ve kemikleri eriten bir mineraldir. Şeker, en tatlı zehirdir. Şekeri de hayatınızdan çıkarın. Çünkü şeker birçok hastalığın nedenleri arasında. Özellikle çocuklarınızın çok fazla şekerli gıda almasını önleyin. Hamur işlerinden ziyade proteinsel beslenmeye önem gösterin. En çok protein süt ve süt ürünlerinde, yumurtada, et ve balıkta, tahıllarda ve kuruyemişlerde bulunuyor” şeklinde konuştu.