Ekonomi Endonezya’dan sonra sıra Yeni Zelanda’da

Endonezya’dan sonra sıra Yeni Zelanda’da

27.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, Endonezya’daki enerji yatırımlarıyla tanınıyor. Hitay şimdi de dünyanın daha uzak bir köşesiyle, Yeni Zelanda’yla iş bağları kuruyor. Hitay, Yeni Zelanda’yla ilgili radarda ticaret olduğunu belirtiyor.

Endonezya’dan sonra sıra Yeni Zelanda’da

Ekonomi basınıyla bir araya gelen Hitay, Endonezya’daki jeotermal enerji yatırımları hakkında bilgi verdi. Bu ülkede Hitay Enerji Holding’in jeotermal enerji üretimi için aldığı toplam 9 lisansın enerji kapasitesi 1000 MW’ın üzerinde. Lisansların alındığı alanlar, Endonezya’nın Sumatra ve Java Adası’nda bulunuyor.

Haberin Devamı

Endonezya 17 bin megavatlık jeotermal enerji kapasitesi ile dünyanın sayılı ülkelerinden. Buna rağmen sadece yüzde 5’ine yatırım yapılmış. Hitay birkaç yıl içinde kademeli olarak yatırımları devreye alıp gelir elde etmeye başlayacaklarını, 9 santral için toplam 4 - 4.5 milyar dolarlık bir yatırım lazım olduğunu, bu yatırım için yurtdışından bir finansal ortak gerektiğini dile getirdi.

Yol açılıyor

Hitay, “Şimdi santraller için yollar açılıyor. İlk kuyu ise yol tamamladıktan sonra açılacak” dedi. Hitay Holding’in portföyünde bulunan şirketler arasında sistem entegrasyon ve saha hizmetleri şirketi Teknoser, online araştırma şirketi DORinsight, stok, ödeme sistemleri çözümleri sunan 2Nokta, güvenlik şirketi Exim de bulunuyor. Elektronik şans oyunları platformu Bilyoner.com’da ise Hitay ve Intralot’un yüzde 50’şer hissesi var.