İstanbul "Endüstri 4.0'Da Kobi'ler Destek Sağlayacağız"

"Endüstri 4.0'Da Kobi'ler Destek Sağlayacağız"

22.03.2017 - 16:39 | Son Güncellenme:

.

Endüstri 4.0Da Kobiler Destek Sağlayacağız

FARO 3D Çözümleri ve Servisleri Ürün Yönetimi Direktörü Markus Grau, 4’üncü endüstri devrimi olarak nitelendirilen ’Endüstri 4.0’ için destek sağlayabileceğini açıkladı.
3D ölçüm teknolojilerinde dünyanın önemli şirketlerinden FARO, KOBİ’ler için 4’üncü endüstri devrimi ya da 4’üncü sanayi devrimi olarak da nitelendirilen ’Endüstri 4.0’ için destek sağlayabileceğini açıkladı. Endüstri 4.0’ın, üretim süreçlerinin ve ortamlarının dijitalleştirilmesi ve ağ oluşturulması olduğunu belirten FARO3D Çözümleri ve Servisleri Ürün Yönetimi Direktörü Markus Grau, "Bu fikir yeni değil. Farkı, daha önce bilinmeyen bir seviyede hassasiyet, hız ve esneklik sunan teknolojilerin şimdi var olmasıdır. Büyük şirketlerde, örneğin otomotiv endüstrisinde, bu süreçler zaten çok büyük verimlilik ve farklılık sağlıyor. Gelecekte de bu şirketler çok sayıdaki tedarikçi sanayi için tempoyu belirleyecek ve böylece ’Endüstri 4.0’ı KOBİ’lere taşıyacaklar. Burada kesinlikle, değer üretmek için cazip potansiyelin görünür kılınması ve endişelerin ve korkuların hafifletilmesi gerekiyor. İşin önemli bir yönü de, her zaman bir ’endüstriyel devrim’e atıfta bulunsak da, Endüstri 4.0’ın, kişiye özel çözümler isteyen endüstriyel bir ’evrim’ hakkında çok daha fazla şey ifade etmesidir. Üretim ölçüm teknolojisi ve sensör teknolojisi bu yoldaki önemli araçlardır" dedi.
Hem büyük hem de KOBİ ölçeğindeki firmalar için güçlü bir bilgi ve alışveriş platformu sunduklarını bildiren Markus Grau, "Hedefimiz, tüm uzmanlıkları bir araya toplamak ve böylece iş ortaklarımız için ’en gelişmiş teknoloji’den daha fazla olan en iyi özgün ölçüm ve otomasyon çözümlerini üretmektir. Örneğin, FARO’daki uygulama çözümlerinin sistematik olarak daha da geliştirilmesinin yanı sıra, bir araştırma enstitüleri ve işletmeler ağında gerçekleştirilen disiplinler arası işbirliği, böylece pratik kullanıma uygun akıllı yenilikler sağlar" ifadelerini kullandı.
Robo Imager, optik ölçüm sistemlerinin ve işbirlikçi bir robot kolu kombinasyonunun olanaklarının bir örneği olduğunu söyleyen Grau, "Çeşitli ölçüm görevleri üretim sürecine art arda entegre edilir. Üretim hattı boyunca hareketli bir ölçüm istasyonu olarak Robo Imager, örneğin ölçüm odasındaki zahmetli ölçüm ihtiyacını azaltıyor. Sabit bir kurulum olarak, üretim hattı boyunca sürekli kalite testleri yapıyor ve böylece hattın dayandığı otomasyon sürecini destekleyebiliyor. Akıllı arabirimler, toplanan verilerin tüm yaygın yazılım uygulamalarında daha ileri düzeyde kullanılabilmesi için onları hızla hazır hale getirebiliyorlar. Kalite güvencesinde, ölçme bir standarttır - otomasyon süreci için de önemli bir yapı taşıdır. Sadece akıllı ölçüm teknolojisi, tam otomasyon süreci zinciri boyunca kesintisiz çalışmayı mümkün kılmaktadır. Başarının anahtarı, sistemler arasındaki iletişim ve etkileşimde yatıyor ve biz sadece bu taleplere cevap veriyoruz" şeklinde konuştu.

Yazarlar