Ekonomi Enerjilerini birleştirip ‘güneş’i gördüler

Enerjilerini birleştirip ‘güneş’i gördüler

13.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk girişim sermayesi yatırım fonu olan Ak Portföy ve Erikoğlu Yatırım Holding’in yüzde 50 - 50 ortak olduğu Günışığı şirketinin yürüttüğü temiz enerji projesi uluslararası finans dergisi EMEA Finance’in ‘2016 Proje Finansmanı Ödülleri’ kapsamında ‘Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Güneş Enerjisi Proje Finansmanı Ödülü’nü kazandı.

Enerjilerini birleştirip  ‘güneş’i gördüler

Ödül töreni, küresel bankacılık ve finans çevrelerinden profesyoneller ve yöneticilerin katılımıyla Londra’da yapıldı. EMEA Finance’in ödülünü, Ak Portföy Genel Müdür Yardımcısı Göktürk Işıkpınar ve Erikoğlu Yatırım Holding Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Erikoğlu aldı.

Haberin Devamı

Tesis Denizli’de

Göktürk Işıkpınar, “EMEA Finance Ödülleri kapsamında, bu ödülü kazanmış olmak gurur verici. Ak Portföy olarak kurduğumuz ‘Türkiye’nin ilk Girişim Sermayesi Fonu’ Ak Portföy GSYF ile ilk önemli yatırımı, artık tüm dünyanın yeni enerji politikalarının odağını oluşturan ‘Yenilenebilir Enerji’ alanına yaptık. Bu yatırım ile ülke ekonomisine ve çevre dostu projelere de destek veriyoruz. Bizim EMEA Finance ödülünü kazanan bu projemiz, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesinin yanı sıra finansmanı yönünden de Türkiye sermaye piyasalarının derinleşmesine önemli bir katkı sağlıyor” dedi.

Erikoğlu Yatırım Holding Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Erikoğlu ise şunları söyledi:

“Denizli Bekilli’de kurulu 5.6 megavat büyüklüğündeki tesisimiz, an itibariyle enerji üretiyor. Ayrıca 2.3 megavat’lık tesisimiz ise inşaat halinde. Günışığı bir sonraki aşamada 10 megavat lisanslı ve 14 megavat lisanssız olmak üzere toplamda 24 megavat büyüklüğünde projeleri de geliştirmekte. Bu kapasitesiyle, Günışığı’nın 2016 yılı sonu itibariyle toplam 936 megavat olan ülkemiz güneş enerjisi santrali kapasitesinin yüzde 3’üne; diğer bir deyişle geliştirdiği ve finansman anlaşması aşamasında olan ek 24 megavat portföyüyle beraber toplamda yaklaşık 32 megavat büyüklüğüne ulaşmasını hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Hem sermaye hem getiri...

Büyümeyi amaçlayan şirketlere sermaye desteği sağlayarak ortak olan Ak Portföy GSYF, şirketlerin büyümesine paralel olarak yatırımcılarına piyasa değeri üzerinden getiri sağlamayı hedefliyor.

Ak Portföy GSYF ile ihracata dönük şirketleri odaklarına alarak ekonomi için kaynak yaratırken, şirketlerin sermaye piyasaları ile tanışmasını sağladıklarını kaydeden Göktürk Işıkpınar, Türkiye’nin büyüyen enerji ihtiyacının karşılanmasına katkı sağladıklarına ve öngörülebilir gelir modelinin emeklilik fonları açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.