Ankara Enerya Antalya Gaz Dağıtım Aş'den Abonelere Uyarı

Enerya Antalya Gaz Dağıtım Aş'den Abonelere Uyarı

04.12.2017 - 12:23 | Son Güncellenme:

Bölge Müdürü Parlak: "Güvenli doğal gaz kullanımı için bacalı cihazların baca temizliği yılda bir kez yetkili firmalara yaptırılmalıdır. Kombi, soba ve kazan gibi yakıcı cihazların baca sensörlerinin çalışıyor olması şart"

Enerya Antalya Gaz Dağıtım Aşden Abonelere Uyarı

ANTALYA (AA) - Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte doğal gaz aboneleri kış hazırlıkları konusunda bilgilendirildi.

Haberin Devamı

Enerya Antalya Gaz Dağıtım AŞ Bölge Müdürü Mürsel Parlak, yaptığı yazılı açıklamada, temel kurallara uyularak kullanılan doğal gazın güvenilir, konforlu ve ekonomik bir yakıt olduğunu kaydetti.

Doğal gaz kullanımında yapılan bazı hatalara dikkat çeken Parlak, "Havalandırma menfezlerinin kapatılması, bacalarda ve duman kanalında oluşan deformasyonlar sorunlarının yetkisiz firmalar tarafından giderilmeye çalışılması önemli hatalardır. Abonelerimizin havalandırma menfezlerini asla kapatmaması gerekiyor. Güvenli doğal gaz kullanımı için bacalı cihazların baca temizliği yılda bir kez yetkili firmalara yaptırılmalıdır. Kombi, soba ve kazan gibi yakıcı cihazların baca sensörlerinin çalışıyor olması şart." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Enerya'nın izni ve onayı olmadan tesisatlara müdahale ettirilmemesi gerektiğini aktaran Parlak, abonelerin tesisatlarında veya yakıcı cihazlarında yapacakları değişiklik öncesinde, 444 8 429 numaralı telefondan çağrı merkezini aramaları veya abone merkezlerine gelerek bilgi almalarının önemli olduğunu vurguladı.

Parlak, ortamda gaz kokusu hissedilmesi durumunda, hemen ortamın havalandırılarak ilgili mahalle vanalarının kapatılması, bunun dışında hiçbir müdahalede bulunmadan 187 doğal gaz acil hattına bilgi verilmesi gerektiğini vurguladı.

Şirketin 2017 yılı sonu itibariyle yaklaşık bin 400 kilometre hat imalatına ulaşacağını ifade eden Parlak, Antalya'da yaklaşık 87 bin abonenin doğal gazla buluşturulduğunu kaydetti.