Erzincan Eneryagaz Gaz Dağıtımı Ve Refahiye Meslek Yüksekokulu Temel Atma Töreni

Eneryagaz Gaz Dağıtımı Ve Refahiye Meslek Yüksekokulu Temel Atma Töreni

04.11.2017 - 16:11 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım: (1) "Refahiye doğalgazla buluşuyor. Refahiye'nin temiz havası daha da temiz hale geliyor"

Eneryagaz Gaz Dağıtımı Ve Refahiye Meslek Yüksekokulu Temel Atma Töreni

ERZİNCAN (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Refahiye doğalgazla buluşuyor. Refahiye'nin temiz havası daha da temiz hale geliyor." dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım, Refahiye Meydanı'nda düzenlenen "Eneryagaz Gaz Dağıtımı ve Refahiye Meslek Yüksekokulu Temel Atma Töreni"ndeki konuşmasında, hemşehrilerini "Can kardeşlerim, hökümetin güzel insanları" sözleriyle selamladı.

Yıldırım, "Bugün doğduğum, büyüdüğüm, acı tatlı hatıralarımın olduğu, havasını soluduğum, soğuk sularını içtiğim, iklimi sert, insanı mert hökümetin güzel insanlarıyla beraberim." diye konuştu.

Bu sırada alandaki vatandaşların "Hökümet seninle gurur duyuyor" sloganı üzerine Yıldırım, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz." karşılığını verdi.

Erzincan'a dün geldiğini, bugün Sünebeli tünelinde incelemelerde bulunduğunu, oradan Kemaliye'ye geçerek, Kemaliye-Dutluca Yolu'nun temelini attığını belirten Başbakan Yıldırım, 22 kilometrelik yolda iki köprü, 16 tünel yer aldığını, Refahiye, Kuruçay ve İliç'ten geçen yolun Kemaliye üzerinden Malatya ve Diyarbakır'a, oradan da Arabistan'a kadar gideceğini anlattı.

Haberin Devamı

Bu sırada vatandaşların "Yolların kralı Binali Yıldırım" sloganı üzerine Başbakan Yıldırım, "Gençler, yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur tamam mı? İlla bir şey diyecekseniz, 'yolların mimarı' olur." ifadesini kullandı.

- "Refahiye doğalgazla buluşuyor"

Bugün Refahiye'deki 500 eve, 20 devlet dairesine, 3 camiye doğalgaz geldiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Refahiye doğalgazla buluşuyor. Refahiye'nin temiz havası daha da temiz hale geliyor. Çocukluğumuzu hatırlıyorum, o teneke sobalar, yanar, bir tarafı tunç olur. Bir tarafınız yanar, bir tarafınız donar, ısınamazsınız. Elhamdülillah devir değişti, imkanlar gelişti. Artık doğalgazla odun, kömür, kül derdi yok. Rahat, sıcakta öğrencilerimiz derslerini çalışacak. Yaşlılarımız ibadetini yapacak ve konfor, rahatlık gelmiş olacak. Her şey Refahiye için her şey Erzincan için her şey Türkiye için milletimiz için. 80 milyon milletimizle vatan evladımızla gurur duyuyoruz."

Millete hizmeti ibadet bildiklerini, "İşimiz hizmet, gücümüz millet diyoruz" anlayışıyla çalıştıklarını belirten Yıldırım, "Ayrıca bugün hayırseverimiz Sayın Özcan Halaç Beyefendi ilçemize, hökümetimize bir meslek yüksekokulu yaptırıyor, onun da temelini atıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Hayırseverimize hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

- "Sıra hökümette"

"İnsan odur ki bırakır bu dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser." diyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Allah'a şükür bir eser değil binlerce eserimiz memleketin her köşesinde yükseliyor. Hayırseverimiz Özcan Halaç Bey'in her yıl ülkemizin çeşitli yerlerinde eğitim kurumları yaptırıyor. Bu sene de ilçemizde bunu yaptırmaya karar vermiş. Sağolsun, var olsun. Ayrıca Enerya şirketimize de teşekkür ediyoruz. Üzümlü'ye, Tercan'a doğalgazı verdikten sonra şimdi sıra hökümette. Sağolsun, var olsun."

- "Alçakların huzurunda asla eğilmeyiz"

Konuşması sık sık alandaki vatandaşların sloganlarıyla kesilen Yıldırım, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganı üzerine, "Hemşehrilerim unutmayın, biz sadece Rabbimizin huzurunda eğiliriz, alçakların huzurunda asla eğilmeyiz." dedi.

Haberin Devamı

- "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"

15 yıldır aralıksız olarak ülkeye ve millete hizmet etme fırsatını verdikleri için vatandaşlara teşekkür eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Unutmayalım, biz bu yola çıkarken önümüzde liderimiz vardı. Milletin adamı, memleket sevdalısı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bu yola çıktık. Ne dedik? 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu anlayışla yola çıktık. 15 yıldır durmadık, yorulmadık, yılmadık, ülkemizin kalkınması, gelişmesi için doğudan batıya kuzeyden güneye ülkeyi yollarla donattık. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik ama hökümetliler şunu siz iyi bilirsiniz; yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz."

(Sürecek)