Gündem Enfes yayla çorbası tarifi

Enfes yayla çorbası tarifi

12.04.2018 - 15:40 | Son Güncellenme:

Anadolu topraklarında sıkça yapılan bir çorba olan yayla çorbası zamanla ülke genelinde bütün sofralarda yerini almıştır. Eşsiz bir lezzet olan bu çorbada pirinç ile yoğurdun muhteşem uyumu sizlere unutulmaz bir lezzet şöleni sunacaktır.

Enfes yayla çorbası tarifi

Yaz kış fark etmeden her sofrada kendisine yer bulan bu çorba hastalara şifa olsun diye de sık sık yapılmaktadır. Püf noktalarına dikkat edildiği zaman yakalanan kıvamı ve lezzeti sayesinde sizler için de vazgeçilmez tarifler arasına girecektir.

Haberin Devamı

Yayla Çorbası İçin Gereken Malzemeler

• 2 kahve fincanı pirinç
• 6 su bardağı su
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• Pul biber
• Nane
• Tuz

Yayla Çorbasının Terbiyesi İçin Gereken Malzemeler

• 1,5 su bardağı yoğurt (tercihen süzme yoğurt)
• 3 yemek kaşığı un
• 1 adet yumurta
• Kıvamı koyu olursa açmak için bir miktar su

Yayla Çorbasının Yapılışı

Yayla çorbasının yapılışı püf noktalarına dikkat edildiği zaman oldukça kolaydır. Birçok insan genellikle yoğurdun kesilmesinden korktuğu için bu çorbayı yapmaktan çekinir. Püf noktalarına dikkat ettiğiniz zaman kesinlikle yoğurdun kesilmesi gibi bir durumla karşılaşmazsınız. İlk olarak yapmanız gereken 6 bardak su ile pirinci haşlamak. Pirinçler haşlanırken diğer tarafta da terbiyesi için gereken malzemeleri bir araya getirin.

Haberin Devamı

Büyük bir kase içerisine yoğurdu koyun daha sonra içine yumurtayı kırın ve unu da ekleyip homojen hale gelene kadar çırpın. Eğer undan dolayı çok koyu kıvamlı olursa içine bir miktar su ekleyerek kıvamı açabilirsiniz. Daha sonra haşlanan pirinçlerin suyundan alarak terbiyenin içerisine azar azar ekleyin ve terbiyenin ılımasını sağlayın. Hatta ne kadar ekleyebilirseniz yoğurdun kesilme ihtimali o kadar azalacaktır.

İyice ılıyan terbiyeyi haşlanan pirinçlerin içerisine yavaş yavaş dökün. Bu arada hızlı hızlı ve sürekli karıştırın. Kaynayana kadar karıştırma işlemi devam edecektir. Bu yoğurdun kesilmemesi için oldukça önemlidir. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.

Süre sonunda ocağın altını kapatın ve tuzunu atın. Tuzu ilk başta atmanız da yoğurdun kesilmesine sebep olabilir. Bu nedenle en son atmakta fayda vardır. Tereyağını eritip içerisine nane ve pul biber dökerek kokularının çıkmasını sağlayın. Son olarak çorbaları kaseye alıp üzerine yağdan gezdirerek servise hazır hale getirebilirsiniz.