Enfes yemek tarifleri serisi ile bugün birbiriden lezzetli ve beğenilen geleneksel çorbalarımızın tariflerini veriyoruz. Aile toplantılarının vazgeçilmezi, yaz kış demeden sofralarımızın en başköşesinde yer alan çorbalarımızdan en geleneksel olanları sizin için bir araya topladık.

Birbirinden lezzetli geleneksel çorbalarımıza geçmeden önce diğer geleneksel lezzetlerimize göz atalım.
pembenar.com özel haberidir(pmb)
Çorbanın yanında servis edebileceğiniz geleneksel yemekler nelerdir?
*Kuru fasulye + pirinç pilavı
*Türlü + Erişte pilavı
*Bulgur pilavı + tavuk
*Çiğ börek
*Nohutlu pilav
*Mantarlı tavuk sote + salata
*İçli köfte + ayran
*Mantı

Yayla çorbası


Tavuk çorbası


Mercimek çorbası
Geleneksel çorbalar dendiği zaman akla ilk gelen lezzet mercimek çorbasıdır şüphesiz. O zaman hemen tarifimize geçelim.

Malzemeler
*1 bardak kırmızı mercimek
*1 kuru soğan
*Biber salçası
*Domates salçası
*Sıvı yağ
*Baharat (İsteğe göre)
*1 patates

Yapılışı
Öncelikle düdüklü tencerenin içine yıkadığınız mercimekleri üzerine kabuklarını soyduğunuz bütün soğanı ve ikiye böldüğünüz patatesi atın. Üzerine 1 litre kadar suyu ekleyip yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.

Daha sonra patates ve soğanı içinden çıkarın. Başka bir tavanın içinde hafif kızdırdığınız yağın üzerine salçaları ve baharatı ekleyip biraz kavurun. Daha sonra pişirdiğiniz mercimeklerin üzerine bu sosu ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kadar kaynatın.

Afiyet olsun.


Abant Kebabı tarifi