PembeNar okurlarının severek takip ettiği Enfes yemek tarifleri serisi ile birbirinden lezzetli birçok milföy hamurundan yapılan yiyecek tarifleri veriyoruz. Pratik yapımı ve lezzetli yapısının yanı sıra dilerseniz tuzlu yiyecek olarak dilerseniz de tatlı yiyecek olarak değiştirebileceğiniz için milföyler oldukça tercih edilen tariflerdir.

Milföy tariflerine geçmeden önce zor zamanlar için buzdolabınızın buzluğunda hep milföy bulundurmanızı öneririz.

*En basit tarif olarak hamurları kare kesip uçlarını birleştirip fırına verdiğinizde 20 dakika içinde harika sade bir börek elde edebilirsiniz…

Domatesli peynirli milföy

Milföy pasta tarifi

Milföy mantı
Mantının her halini beğenenler bir de milföylü mantıyı deneyin diye harika bir tarif veriyoruz.

 Malzemeler
*12 milföy hamuru
*İç malzemeleri
*250 gr kıyma
*1 tane soğan
*Maydanoz
*Sarımsak
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz

Sosu için malzemeler
*Sarımsaklı yoğurt
*Tereyağı
*Pul biber
*Nane

 

Yapılışı
Soğanları küp küp doğrayın bir kabın içine koyun üzerine maydanozları kıyıp dökün. Daha sonra da diğer tüm malzemeleri koyun ve iyice karıştırın.

Milföyü küçük karelere bölün. Her parçanın içine iç harcından biraz koyup kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızartın.

Çıkardıktan sonra Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızarmış pul biber dökün. En son naneyi serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Pastırmalı Çin Mantısı