Enfes yemek tarifleri serisinin en sağlıklı kısmındayız. Sebze yemekleri ile herkesin çok seveceği sofralar kurabilirsiniz. Hem zeytinyağlı hem de sıcak sebze yemekleri seçenekleri olan Enfes yemek tarifleri serisinin bugünkü menüsünde enfes bir Zeytinyağlı elma dolması ve parmesanlı kuşkonmaz tarifi bulunuyor.

İşte Enfes yemek tarifleri ve sebze yemekleri

Zeytinyağlı elma dolması

Fırında parmesanlı kuşkonmaz

Zeytinyağlı domates dolması
Tüm sihirli kelimelerin aynı yemekte geçtiği harika bir tat. Zeytinyağlı-domates-dolma bu iç lezz
eti ayrı ayrı severken hepsini bir yemekte neden buluşturmayalım. Hemen tarifimize geçelim.

Malzemeler:
*10 tane büyük domates
*2 tane kuru soğan
*10 kaşık pirinç
*Maydanoz
*Nane
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
* ½  bardak zeytinyağı

 

Yapılışı
Domateslerin sap kısımlarını üzerine kapak olacak şekilde kesin. Ardından domateslerin içini oyun. Dikkat etmeniz gereken şey kabuk kısımlarına çok yaklaşmamanız.

Soğanları ve maydanozları ince ince doğrayın. Bir tencerenin içinde soğanları hafif pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine pirinçleri ekleyin. Diğer tüm malzemeleri de üzerine ekleyip iyice karıştırın. Üzerine 1 bardak su ekleyin ve pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. İşlem bittikten sonra geniş bir tencerenin içine domatesleri dizin ve harcınızı domateslere doldurun.

Tüm harç bittikten sonra domates kapaklarını kapatın. Tencereye kenarından 1 bardak su ve zeytinyağı dökün.  Pişene kadar kısık ateşte kalsın.

Piştikten sonra soğuk ve sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Ballı Somonlu ve Patatesli Kuşkonmaz