Ekonomi Enflasyon 2018’de tek hane

Enflasyon 2018’de tek hane

15.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Enflasyonla mücadelede çok güçlü bir duruş var. Gelecek yılın ilk çeyreğinden itibaren enflasyon tekrar tek haneli rakamlara iner” dedi

Enflasyon 2018’de tek hane

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, hükümetin gıda fiyatlarının kontrolünde çok güçlü bir çaba içerisinde olduğunu, Merkez Bankası’nın para politikasında doğru adımları attığını kaydederek, “Enflasyonla mücadele konusunda güçlü bir duruş var. İnanıyorum ki gelecek yılın ilk çeyreğinden itibaren enflasyon tekrar tek haneye iner” dedi.

Haberin Devamı

Şimşek, Washington’da düzenlenen Uluslararası Para Fonu - Dünya Bankası Yıllık Toplantıları sırasında Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtladı. Şimşek, “Maalesef Orta Vadeli Program’ın içeriği çok tartışılmadı. Vergi düzenlemeleri ön planda oldu. O talihsiz bir durum. İncelenirse, ayakları yere basan güçlü bir program olduğu çok net bir şekilde görülecek” dedi. Şimşek, vize kriziyle ilgili olarak, “Bu krizin hiç yaşanmaması gerekiyor. Aşırı bir reaksiyon, yanlış bir reaksiyon olarak görüyoruz. ABD’nin bu tavrı, sürdürülebilir değil. Hızlı çözülmesi her iki ülkenin de menfaatine olacak. Piyasalardaki ilk tepkisi çabuk yumuşadı. Ciddi bir etki bırakma ihtimali düşük” dedi. Şimşek, “Altın tahvili ihracının başındayız. Yorum yapmak için henüz erken” diye konuştu.