Ekonomi Enflasyona karşı topyekün seferberlik

Enflasyona karşı topyekün seferberlik

27.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hükümetin ekonomi yönetimi, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri sonrasına ilişkin yol haritasını hazırladı.

Enflasyona karşı  topyekün seferberlik

Buna göre Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı enflasyonun aşağı çekilmesi için bir dizi hazırlık içinde. Seçimlerden Ak Parti’nin galip çıkması halinde, üç bakanlık, hazırladıkları yeni düzenlemeleri hızla hayata geçirecek. Çalışmaları, Ekonomi Koordinasyon Kurulu sürdürecek.

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, enflasyonun aşağı çekilmesine yönelik bir dizi düzenleme için çalışma yürüttüklerini açıkladı. Ağbal, “Enflasyonun tek haneli seviyelere indirilmesi konusunda olağanüstü gayretimiz var. Enflasyonun aşağı çekilmesi için hükümet olarak tereddüt göstermeden kararlar alacağız. Orta ve uzun vadedeki maliyet kaynaklı özellikle gıdadaki enflasyonu aşağı çekecek düzenlemeler var. İlgili bakanlıklar çalışmalarını yaptı. Son 1 yılda 1.5 milyon insana iş sağladık. İstihdamda olumlu gelişmeler arka arkaya gelmeye devam edecek. Kimse spekülasyon üretmesin. Yabancı yatırımcılar Türkiye’ye olumlu bakıyor” dedi.