Gündem ENGEL TANIMAZ UFUK

ENGEL TANIMAZ UFUK

14.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

1999 Gölcük depreminde iki bacağını kaybeden Ufuk Koçak bir rekora hazırlanıyor. Koçak nefesini tutarak 20 metre derine dalacak

ENGEL TANIMAZ UFUK

Marmara Depremi’nde enkaz altında kalarak 2 bacağını kaybeden Ufuk Koçak, hayata sporla tutundu. Protez bacaklar ve tekerlekli sandalyeyle yaşamak zorunda kalmasına rağmen tüplü dalış, yelken, kaya tırmanışı ve rüzgar sörfü birçok zor sporu başarıyla yapan Koçak, şimdi de bir dünya rekoru kırmayı planlıyor. Koçak, dünyanın nefesle en derine dalan engelli dalgıcı olmayı deneyecek.
Tüm Türkiye’yi yasa boğan ve binlerce insanın yaşamını yitirdiği deprem felaketinden iki bacağını kaybederek kurtulan Ufuk Koçak(41), yaşama küsmek yerine önüne çıkan engellerle mücadele ederek hayata tutundu. Tedavisinin tamamlanmasının ardından 11 yıl önce spor yapmaya başlayan Koçak, önce tekerlekli sandalyeyle basketbol ve tenis oynadı. Ardından yaşadığı Değirmendere’deki sualtı kulübü vasıtasıyla sualtı dünyasıyla tanıştı. Ve o günden bu yana da sualtından kopamadı.
Uluslararası değerde Türkiye’nin ilk engelli dalış eğitmeni sertifikası alan Koçak, ardından kaya tırmanışı gibi zor bir sporda da büyük başarı elde ederek, zorlu kaya duvarlarını dağcılık yöntemlerini uygulayarak aştı.

En az 20 metreye inecek
Çevresi ve arkadaşlarınca ‘Engel Tanımaz Ufuk’ olarak tanınan Koçak, Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu (CMAS) tarafından ilk kez denenmesine izin verilen rekorun sahibi olmayı hedefliyor. Rekor denemesine Karaburun’da hazırlanan Koçak, nefesini tutarak en az 20 metre derinliğe inmeyi deneyecek. Koçak, “Dünyada ilk kez bir engelli derinlerde rekor deneyecek. Bu deneme Türk sporcularına fırsat verilirse neler yapacaklarının göstergesi olacak” diyor.