Gündem Engelleri aşan teknolojiler!

Engelleri aşan teknolojiler!

05.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sabancı Vakfı öncülüğünde düzenlenen ‘Engelsiz Yaşam İçin Teknoloji’ seminerinde, engellilerin yaşamını kolaylaştıran teknolojik çalışmalar sergilendi. Seminerin açılışını Güler Sabancı yaptı

Engelleri aşan teknolojiler

Sabancı Vakfı’nın 11 yıldır hayırseverlik alanındaki gelişmeleri gündeme taşıdığı “Filantropi Semineri”, bu yıl “Engelsiz Yaşam Teknolojileri” başlığıyla düzenlendi. Seminer kapsamında düzenlenen “Teknoloji ve Bağımsız Yaşam” başlıklı panelde görme engellilerin ihtiyaçları doğrultusunda akıllı bastonu geliştiren Kürşat Ceylan, işitme engelli çocuklar için iki dilli hikâye kitabı tasarlayan Melissa Malzkuhn, fiziksel engelliler için online harita geliştiren Jason Da Silva ve engelli politikalarıyla ilgilenen akademisyen Volkan Yılmaz konuşmacı olarak yer aldı.

Haberin Devamı

Eğitici içerik ve oyun

Seminerde tanıtılan uygulamalar arasında engelli bireylerin eğitimine yönelik çözümlere de yer verildi. Tohum Otizm Vakfı da otizmli çocuklar için geliştirdiği mobil uygulaması ile seminerdeydi. Çocuklar için eğitici içerik ve oyunlar içeren uygulama, onların eğitimine katkıda bulunuyor ve okul dışı öğrenme süreçlerini destekliyor.

Ayakları ile korna çalan Felix Klieser’in performansıyla başlayan seminerin kapanışını da Avusturyalı Dans Grubu Ich Bin O.K. gerçekleştirdi. Seminerde katılımcılar engelsiz yaşama katkı sağlayan birbirinden yenilikçi teknolojileri de deneyimleme fırsatı elde etti.

Engelleri aşan teknolojiler

‘Hedef daha adil bir dünya olmalı’

Seminerin açılış konuşmasını yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı şunları söyledi: “Filantropi, 21’inci yüzyılda önemi ve etkinliği giderek artan konulardan biri haline geldi. Bu alana odaklanan kişi ve kurumların sayısı her geçen gün artıyor. Hepsinin hedefinde daha adil ve eşit bir dünyaya katkıda bulunmak yer alıyor. Günümüzde artık filantropi, yani hayırseverlik, büyük paralar harcamak değil, eşit bir dünya hayaliyle daha etkin çalışmak anlamına geliyor. Her geçen gün yeni gelişmeler gündeme geliyor ve hepimizin hayatını her an etkiliyor. Önemli olan sadece teknolojik gelişmeler değil. Bu gelişmeleri nasıl hayatımıza kattığımız da giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu noktada belirtmeliyim ki, teknoloji daha eşit, adil ve demokratik bir dünya hayaline destek olduğunda daha da anlam ve daha da değer kazanıyor.”

Haberin Devamı

Engelleri aşan teknolojiler