Ekonomi Engelli aracı için başvuru kolaylığı

Engelli aracı için başvuru kolaylığı

13.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın getirdiği kolaylıkla daha önce ithal araç getirtebilmek için işlemlerini Ankara’dan yapmak zorunda kalan engelli vatandaşlar, artık Yeşilköy (İstanbul), Gebze (Kocaeli), İzmir Yolcu Salonu, Ankara Garı, Malatya, Rize ve Mersin gümrük müdürlüklerine başvurabilecek.

Engelli aracı için başvuru kolaylığı

Özel tertibatlı engelli aracını muafiyet kapsamında serbest dolaşıma sokacak kişilerin ortopedik engelinin bulunması, özel tertibata ihtiyaç duyması, Türkiye gümrük bölgesinde yerleşik olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Engelli aracında, komisyon karar belgesinde belirtilen engelin gerektirdiği özel tertibatın takılmış olması, özel tertibatlı aracın serbest dolaşıma giriş işlemlerinin yapılacağı gümrük idaresine sunulduğu tarih itibarıyla model yılı dahil üç yıldan eski olmaması ve araç, motosiklet ya da motor silindir hacmi 1600 cc’ye kadarki otomobil kapsamında bulunması şartları aranıyor. Engelli aracının, arazi taşıtı olmasına izin verilmiyor.

Satış ve devir

Engelli vatandaşlar, yurtdışından getirilen ithal aracı serbest dolaşıma girdiği tarihten itibaren üç yıl geçmeden engeli olmayan bir başka kişiye satamayacak.