Gündem Engelli aylıklarına göz diktiler

Engelli aylıklarına göz diktiler

21.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da vatandaşlardan ‘ömür boyu engelli maaşı’ bağlanması vaadiyle 3 bin lira aldıkları iddia edilen, aralarında bir SGK uzmanı emeklisinin de bulunduğu şüpheliler gözaltına alındı.

Engelli aylıklarına göz diktiler

Olay, şüphelilerin mağdur ettikleri bir kişinin kendisinden 2 bin lira daha istenmesi üzerine şikayetçi olmasıyla ortaya çıktı. Sahte raporların sağlık kuruluna sunulmadan önce emekli SGK uzmanınca mevzuata uygun hale getirildiği belirtildi. Şüphelilerin birçok kişiye ömür boyu engelli aylığının yanı sıra engellilere tanınan ÖTV muafiyeti hakkından yararlanma vaadinde bulunduğu öğrenildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler ‘adli kontrol’ ile serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Ankara’da bazı hastanelerce verilen vasi tayini, iş göremez raporu ve engelli raporlarının bir bölümünde yapılan incelemelerde de ‘usulsüzlük’ tespit edildiği iddia edildi. Bazı hastanelerin alt kademedeki çalışanlarından yardım aldıkları değerlendirilen şebekenin, menfaat karşılığı heyet raporu alınmasını sağladığı öne sürüldü.

Şebekenin engellilere sağlanan aylık, evde bakım, ulaşım gibi haklardan da çıkar sağlayarak devleti büyük zarara uğrattığı tahmin ediliyor. Sağlık kurulu raporlarının incelemesi sürerken, incelenen raporların yüzde 50’sinde usulsüzlükler ortaya çıkarıldığı bildirildi. Müfettişlerin hazırlayacağı raporun ardından adli birimlerin harekete geçebileceği belirtildi. Mevzuata göre sağlık kurulu raporu ile en az yüzde 40 engelli olan kişiler engelli aylığı alabiliyor.

Haberin Devamı