Mersin ENGELLİ BASKETBOLCULARIN PLAY-OFF MÜSABAKALARI MERSİN’DE YAPILIYOR

ENGELLİ BASKETBOLCULARIN PLAY-OFF MÜSABAKALARI MERSİN’DE YAPILIYOR

23.05.2016 - 18:20 | Son Güncellenme:

.

ENGELLİ BASKETBOLCULARIN PLAY-OFF MÜSABAKALARI MERSİN’DE YAPILIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından 23-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen ‘Tekerlekli Sandalye Garanti Basketbol Bölgesel Lig Play-Off Müsabakaları’na ev sahipliği yapıyor.
Play-Off müsabakalarının açılışı, Mersin Vali Yardımcısı Ogün Bahadır, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk’ün katılımlarıyla yapıldı. Açılışta konuşan Başkan Kocamaz, “Spor dostluktur, sevgidir, barıştır, kardeşliktir, rekabettir, paylaşmadır, dolayısıyla bir araya gelmek, birleştirmektir. Mersinimiz özellikle Akdeniz Oyunları’ndan bu yana birçok spor tesisine sahip oldu. Bizim amacımız bu tesislerin dolu dolu kullanılması ve gençliğe, ülkenin birliğine ve beraberliğine hizmet etmesidir” dedi.
Sporun her türlüsünü desteklediklerini ifade eden Kocamaz, engelsiz bir Mersin için birçok çalışmaya imza attıklarını belirterek, takımlara başarılar diledi.
Vali Yardımcısı Bahadır de müsabakaya katılan bütün takımlara tek tek hoş geldiniz diyerek, başarılar diledi.
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Uztürk ise 2016-2017 sezonunda ilk defa uygulamasına geçeceğimiz Süper Lig’de 12 takımın, 1. ligde 12 takımın, 2. ligde 12 takımın ve bölgesel liglerde kalıp mücadelelerine devam edecek takımların tespitlerini bu organizasyonla yapacaklarını söyledi. Uztürk, Mersin’de 300 kişiye hitap eden bir organizasyon gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.
Konuşmaların ardından Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından katılımcılara plaket verildi.
Türkiye’nin birçok ilinden 16 takım ve 300 sporcunun katıldığı Tekerlekli Sandalye Garanti Basketbol Bölgesel Lig Play-Off Müsabakaları, Edip Buran Spor Salonu ve 7. Bölge Spor Salonu’nda yapılacak karşılaşmalarla 26 Mayıs’a kadar devam edecek.

Yazarlar