İstanbul Engelli Çocuklar İtfaiyecilik Haftası'nda Yangın Tatbikatına Katıldı

Engelli Çocuklar İtfaiyecilik Haftası'nda Yangın Tatbikatına Katıldı

26.09.2017 - 10:35 | Son Güncellenme:

.

Engelli Çocuklar İtfaiyecilik Haftasında Yangın Tatbikatına Katıldı

Bağcılarlı engelliler, İtfaiyecilik Haftası nedeniyle Kocasinan İtfaiye Merkezi’ni ziyaret ederek yangın tatbikatı yaptı. İtfaiyeci kıyafetlerini giyen engelli çocuklar, yapılan tatbikatta temsili yangına müdahale edip söndürdü.
İtfaiye teşkilatının kuruluşunun 303’üncü yıldönümünde özel bir program düzenlendi. Bağcılar Belediyesi Başak Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi 22 engelli, Kocasinan İtfaiye Merkezi’ni ziyaret etti.

Kocasinan İtfaiye Merkezi’ne düzenlenen gezi renkli görüntülere sahne oldu
Yaşları 8 ile 13 arasında değişen fiziksel ve zihinsel engelli çocuklar, İtfaiye Amiri Abdülkadir Soysal’dan bilgi aldı. Soysal, yangın anında yapılması gerekenler, yangın önleme ve itfaiyecilerin çalışması hakkında bilgi verdi. Görüşmenin ardından itfaiyeci kıyafetleri giyen engelliler, tatbikata katıldı.
Tüplerini kuşanan engelliler, çıkan temsili yangına müdahale edip yangını kısa sürede söndürdü. İtfaiye merdiveninin ucundaki sepete binen bazı engelliler de metrelerce yüksekliğe çıkarıldı. Bu özel günde Kocasinan İtfaiye Merkezi’ne düzenlenen gezi renkli görüntülere sahne oldu.