Elazığ Engelli Kadınlar Farkındalık İçin Yürüdü

Engelli Kadınlar Farkındalık İçin Yürüdü

01.12.2018 - 16:21 | Son Güncellenme:

Elazığ'da Altınokta Körler Derneği Genel Merkezi Kadın Meclisi üyeleri ve engelli kadınlar 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi

Engelli Kadınlar Farkındalık İçin Yürüdü

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, Altınokta Körler Derneği Genel Merkezi Kadın Meclisi üyeleri ve engelli kadınlar 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yürüyüş yaptı.

Haberin Devamı

Altınokta Körler Derneği Genel Merkezi Kadın Meclisi üyeleri ve engelli kadınlar 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla Kültür Park'tan Elazığ Öğretmenevine kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılan beyaz bastonlu engelli kadınlar, "beyaz baston özgürlüktür, beyaz baston bağımsızlıktır" sloganları attı.

Altınokta Körler Derneği Genel Merkezi Kadın Meclisi Basın Sözcüsü Şule Sepin İçli, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yurdun her köşesinde gelen kadınlar ile yağmurun altında yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

Engellilerin de diğer insanların sahip olduğu tüm haklara sahip olduğunu anlatan İçli, kendisinin psikolog olduğunu, kendisi gibi birçok meslekten görme engelli kadınlar ile bir araya gelip yürüyüş yaptıklarını aktardı.

Haberin Devamı

İçli, sorunları birlikte çözmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Bastonla yürüdük. Çünkü beyaz baston görme engelliler için çok önemli bir araç. Bu bizim için sadece araç değil arkadaş dost. Tüm görme engellileri beyaz bastonu aktif bir şekilde kullanmaya davet ediyoruz." diye konuştu.