Gündem Engelli milli sporcu babasının böbreğiyle yaşama tekrar tutundu

Engelli milli sporcu babasının böbreğiyle yaşama tekrar tutundu

18.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Doğumsal omurilik gelişim bozukluğu Spida Bifida ile dünyaya gelen ve hastalığın birçok olumsuz etkisini yaşayan 18 yaşındaki engelli milli sporcu Gürkan Taş, uzun yıllardır mücadele ettiği böbrek yetmezliğini organ nakliyle yendi.

Engelli milli sporcu babasının böbreğiyle  yaşama tekrar tutundu

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde Beşiktaş RMK Marine’de forma giyen ve aynı zamanda Türkiye’yi dünyada temsil eden engelli milli sporcu Taş, Spida Bifida ile dünyaya geldi. Taş, önce yürüme yetisini, sonra da böbrek fonksiyonlarını kaybetti. Taş, hastalığına rağmen 12 yaşında tanıştığı basketbolla hayata sıkı sıkı tutunarak, sayısız başarılara imza atan takımlarda görev aldı, Türkiye’yi dünyada temsil etti. Rahatsızlığının ilerlemesiyle Taş, babası Güven Taş’tan alınan böbreğin Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Transplantasyon Sorumlusu Doç. Dr. Melih Kara ve ekibi tarafından nakledilmesiyle yeni bir hayata başladı. Engeli nedeniyle hayata küsmediğini, kendisine uygun bir spor yapabilmek için bir süre araştırma yaptığını ve basketbolda karar kıldığını dile getiren Taş, “Bazıları var hiç evden çıkmıyor, dışarı çıkmaya utanıyor. Ama böyle bir şey yok. Spora başladığın zaman her şey daha farklı oluyor. Bedensel engelli olanlar evde oturmamalı” dedi.

Haberin Devamı

Gürkan Taş’ın annesi Handan Taş da “İlk defa ismini televizyonlardan duyunca ağladım. Herkese tavsiyem çocuğunu eve kapatmasın, ilgi alanına göre bir branş bulsun” diye konuştu.