Ankara Engelli Vatandaşlara Ücretsiz Terapi Hizmeti

Engelli Vatandaşlara Ücretsiz Terapi Hizmeti

13.02.2018 - 10:37 | Son Güncellenme:

.

Engelli Vatandaşlara Ücretsiz Terapi Hizmeti

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi ile engelli vatandaşlara ücretsiz terapi hizmet sunuyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi Engelliler Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gelen engelli vatandaşlar, fizyoterapi ve hidroterapi seanslarından ücretsiz yararlanarak tedavi oluyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Sincan'daki merkez, engellilere yönelik fizik tedavi imkanı sağlıyor, ulaşımlarından ev temizliğine kadar birçok hizmeti bir arada sunarak engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

Engelliler Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi'ne kayıtlı üyeler, fizyoterapistlerin hazırladığı program dahilinde haftada bir veya iki kez terapi seanslarından yararlanabiliyor.

Yürüme bandı ve diğer egzersiz aletlerinin bulunduğu salonda yapılan fizyoterapi ve kapalı yüzme havuzunda gerçekleştirilen hidroterapi seanslarına kadınlar ve erkekler ayrı gruplar halinde kendileri için hazırlanan programa göre katılıyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, tahsis ettiği 30 asansörlü minibüs tipi araçla engelli vatandaşları terapi seanslarına taşıyor. Refakatçi eşliğinde ya da tek başına evlerinden alınan engelli vatandaşlar, bu araçlarla merkeze getirilirken terapi seanslarının ardından tekrar evlerine bırakılıyor.

Merkezde terapi seanslarına katılan engelli hastaların zaman içerisinde şikayetlerinin büyük oranda azaldığına dikkat çeken Fizyoterapist Elif Soysal, "Hastalarımız, önce tansiyon ve nabızları ölçülerek seansa hazırlanıyor. İlk olarak kondisyon salonumuzda gerçekleştirilen fizyoterapi seanslarına katılıyorlar. Daha sonraki aşamada eğer herhangi bir bulaşıcı hastalığı yoksa ve sağlığı hidroterapi seanslarına katılmaya uygunsa kapalı yüzme havuzumuzda gerçekleştirdiğimiz seanslara dahil oluyorlar. Ağrılarının azaldığını ve memnuniyetlerini görmek bizi çok sevindiriyor." ifadelerini kullandı.