Antalya Engelliler Haftası

Engelliler Haftası

11.05.2017 - 12:37 | Son Güncellenme:

Akseki'de etkinlik düzenlendi

Engelliler Haftası

ANTALYA (AA) - Akseki'de Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Haberin Devamı

Akseki Şahinler Çok Programlı Lise Çocuk Gelişimi Bölümü'nün hazırladığı ve Belediye Kültür Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı, Milli Eğitim şube müdürleri, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Öğretmen Adem Demir, huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolunun, özel gereksinimli insanların, toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkün olabileceğini ifade etti. Herkesin birer engelli adayı olabileceğine dikkati çeken Demir, şöyle konuştu:

"Nüfusumuzun yaklaşık olarak yüzde 12'sini oluşturan engellilere Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli okullarda eğitim verilmektedir. İlçemizde de 6 özel eğitim sınıfı bulunmaktadır. Engellilere hizmet etmek bir gönül işidir. Biz diyoruz ki, asıl engelli karşısına bir zorluk çıktığı zaman hemen pes eden, onu aşmak için mücadele etmeyendir. Engelliler için yaptığımız her hizmetin bir gün kendimize de lazım olabileceğini unutmayalım. Engellileri sahiplendiğimiz sürece onların hayatını engelsiz hale getirebiliriz."

Haberin Devamı

Down sendromlu Ramazan Çevik'in annesi Nevruz Karaman ise oğlunun rahatsızlığını 4 aylıkken öğrendiğini anlattı. Tek hayalinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuğunun gösteri yapmasını izlemek olduğunu anlatan Karaman, şöyle konuştu:

"Çocuğuma bugüne kadar en güzel eğitimi veren öğretmenlerine ve Akseki Kaymakamına teşekkür ediyorum. Onlar çocuğumun her türlü eğitim ihtiyaçlarını karşıladılar. Bizi yalnız bırakmadılar. Engelli bir çocuğa sahip olmak sınırsız sabır gerektiriyor. Sonsuz sevgi ve merhametin olacak. Tek başına bunu başarmak çok zor. Bana bu konuda yardımcı olan Akseki halkına, sokakta gördükleri zaman hal ve hatır soran, 'merhaba' diyen, ona sevgiyle yaklaşan herkese teşekkür ediyorum."

Programda, özel eğitim sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları gösterileri sahnelendi, öğrencilerin yaptığı resimlerden oluşan sergi gezildi.

Kaymakam Nasır, özel eğitim öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi.