Samsun Engelliler Haftası

Engelliler Haftası

10.05.2017 - 17:01 | Son Güncellenme:

.

Engelliler Haftası

SAMSUN (AA) - Vezirköprü'de Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Haberin Devamı

Vezirköprü Jandarma Komutanlığı ile Cumhuriyet Anaokulu işbirliğinde yürütülen "Bir Yıldız Daha Parladı" Projesi kapsamında engellilerin asker elbisesi giyme hayali gerçeğe dönüştürüldü.

Özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören 9 öğrenci, asker kıyafeti giyerek Köprübaşı Karakol Komutanlığı önünde yol kontrolü yaptı. Araçları durdurarak evrak kontrolü yapan engelliler, sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Yol kontrolünün ardından Merkez Karakol Komutanlığına götürülen engelliler, askerlerle birlikte öğle yemeği yedi. Daha sonra engellilere temsili terhis belgeleri verildi.

Tören sırasında, çocuklarının hayalinin gerçek olduğunu gören aileleri de duygulu anlar yaşadı.

Cumhuriyet Anaokulu Müdürü Fatma Özalıcı Sefacı, öğrencilerini erken yaşlarda özel gereksinimli bireylerle bir araya getirerek onlara saygı duymayı öğretmeyi amaçladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Proje kapsamında hafta sonları, özel eğitime gereksinim duyan ve okula devam edemeyen çocukları akranları ve öğretmeni ile evinde ziyaret edip okul öncesi eğitim ile buluşturduklarını anlatan Sefacı, şunları kaydetti:

"Ayrıca özel eğitim merkezinde eğitim gören 3-7 yaş aralığındaki öğrenciler, anaokulu öğrencileri ile Cumhuriyet Anaokulunda bir araya gelip çeşitli etkinlikler yapıyor. Projenin bu ayağında da Vezirköprü Jandarma Komutanlığı ile işbirliğinde minikler, askerlik mesleğini tanımış oldu. Özel eğitime gereksinim duyan engellilerin asker olma hayali bir günlüğüne de olsa gerçekleştirildi. Projeye verdiği destek için Jandarma Komutanı Üsteğmen Selçuk Yılmaz'a teşekkür ediyoruz."