Ege Engelliler için doğa dostu iş

Engelliler için doğa dostu iş

22.07.2018 - 00:01 | Son Güncellenme:

İlklere imza atan Buca Belediyesi, sadece zihinsel engelli vatandaşların istihdam edileceği ‘Kompost ve Solucan Gübre Tesisi’ açıyor.

Engelliler için doğa dostu iş

Engelli bireyleri çalışma hayatına kazandıracağı gibi 5 yıl sonra emeklilik imkanı da sağlayacak olan tesis Eylül ayında açılacak. Buca Belediyesi ve Ege Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (EGETEKO) işbirliği ile hayata geçirilen projeyle aynı zamanda kimyasal içermeyen dünyanın en kaliteli gübresi üretilip, doğaya da büyük bir katkı sağlanacak. Tesiste ayrıca organik tarım bahçeleri de oluşturulacak. Engelli vatandaşların çalışacağı organik tarım bahçelerinde, domates, biber, patlıcan ve süs bitkilerinin üretimi yapılacak.

Haberin Devamı

En kaliteli gübre olacak

Tesiste incelemelerde bulunan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Türkiye’de ilk defa sadece engellilerin istihdamıyla üretim yapacak özel tesisi Buca’ya kazandıracak olmaktan gurur duyduklarını belirtti, “Engelli vatandaşlarımızı üretime kazandırıp emeklilik hakkına kavuştururken, ekonomiye ve doğaya katkı sağlayacağız. Tüm ilçeleri de en kaliteli gübreyle tanıştıracağız” dedi.

Buca Kaynaklar’da 9830 metrekare alanda projelendirilen tesis, 3 ayrı bina halinde toplam 249 metrekarelik kapalı alanda konumlanıyor. 135 metrekarelik kapalı alanda pazar atığı ve hayvan gübresi stok alanları, kompost ve solucan gübre üretim alanları yer alırken, 75 metrekarelik idari binada ise idari ofisler, yemekhane, engelli tuvaletleri bulunuyor.