Gündem Engelliler için Hortikültürel Terapi

Engelliler için Hortikültürel Terapi

15.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul Tuzla’da zihinsel engelli öğrencilere eğitim veren Vala Gedik Özel Eğitim Meslek Okulu’nun 7 personeli, doğanın iyileştirici gücünden yararlanabilmek için İngiltere’de ‘Hortikültürel Terapi’ eğitimi aldı.

Engelliler için Hortikültürel Terapi

Erasmus+ programı tarafından desteklenen proje kapsamında Plymouth kentinde terapi bahçelerini inceleyen okul yönteci ve öğretmenlerinden oluşan grup, gözlem ve deneyimlerini İstanbul’a taşıyacak. İnceleme gezisine katılan okul müdürü Mehmet Emin Eralp, Proje Koordinatörü Özgür Güngör, öğretmenler Ahmet Kara, Oğuzhan Uluzman, Mehmet Furkan Ören, Fercan Gürel ve Tuğba Deliağaoğlu Londra’da Büyükelçi Ümit Yalçın’ı da ziyaret etti. Proje hakkında bilgi veren Müdürü Eralp, projeyle personelin bilgilerini ve kurumsal kapasiteyi artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Fiziksel veya zihinsel engelliler, herhangi bir nedenle hastanede tedavi gören her yaş grubu bireyin iyi olma halini destekleyen bitki, toprak ve doğa gibi elemanlara dayalı bir tedavi edici, eğitici, ve geliştirici aktiviteler bütününe Hortikültürel Terapi deniliyor.