Adıyaman Engellilerin Askerlik Sevinci

Engellilerin Askerlik Sevinci

19.05.2018 - 16:39 | Son Güncellenme:

Adıyaman'nın Gölbaşı ilçesinde temsili olarak bir gün askerlik yapan engelliler için İlçe Jandarma Komutanlığında yemin töreni düzenlendi

Engellilerin Askerlik Sevinci

ADIYAMAN (AA) - Gölbaşı ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığında temsili askerlik uygulamasına katılan 13 engelli, üniforma giyerek bir günlüğüne asker olmanın heyecanını yaşadı.

Haberin Devamı

Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığına "Temsili askerlik" yapmak için aileleriyle gelen engellileri, nizamiye girişinde görevli personel karşıladı.

Beden ölçülerine uygun askeri üniforma dağıtılan engelliler, palaska kuşanıp botlarını bağlayarak temsili askerlik hizmeti için hazır hale geldi.

Engelliler, tören alanında esas duruş, selam verme, tören yürüyüşü gibi temel askerlik eğitimi aldı.

Daha sonra yemin töreninin yapılacağı alana geçen engelliler, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ellerini Türk bayrağı ve silahların üstüne koyarak yemin etti.

Tören öncesi konuşan Gölbaşı Kaymakamı Can Aksoy, "Engellilerin ailelerin şevk ve gururlu olduklarını görüyorum. Onların duygularına ortak oluyorum. İnşallah bu anlamlı tören ilçemizde de her sene tekrar edilen bir gelenek olarak devam eder. Ben bu anlamlı törende güzel hatıralarla buradan ayrılacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise, Türk milletinin asker bir millet olduğunu belirtti.

Kahraman Türk milletinin en çok güven duyduğu, en çok saygı duyduğu kurumun Türk Silahlı Kuvvetler oludğunu ifade eden Özdemir, "Bundan dolayıdır ki her Türk ferdinin hiç unutamadığı, hayatı boyu sürdürdüğü hatıralar hep askerlik hatıralarıdır. Değerli kaymakamımızın talimatlarıyla engelli vatandaşlarımıza bir günlüğüne de olsa askerlik hatırası yaşatılması çok güzel bir uygulamadır." diye konuştu.

Üç çocuğu da görme engelli olan Gülnaz Doğuç, duygularının anlatılmaz olduğunu belirterek "İsterdim ki, üç çocuğumda asker olsun. Ancak buna da çok şükür." dedi.

Törende, silah ve Türk bayrağı üzerine el koyarak ant içen 13 engelliye tezkere verildi.