Siyaset Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için "Beyaz Baston" etkinliği

Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için "Beyaz Baston" etkinliği

14.10.2016 - 16:39 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Belediyesi, engellilerin sorunlarını masaya yatırmak ve 15 Ekim Beyaz Baston Günü nedeniyle farkındalık oluşturmak meclis toplantısı sırasında Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, meclis başkanı ve meclis üyeleri gözleri kapalı, ellerinde beyaz bastonlar ile katıldılar. Hakkındaki disiplin süreciyle ilgili de konuşan Hazinedar, "Hakkımda verilecek karar ne olursa olsun partime karşı aynı saygıyla, aynı özenle hareket edeceğimin bilinmesini istiyorum" dedi.

Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için Beyaz Baston etkinliği

Beşiktaş Belediyesi, yarın kutlanacak 15 Ekim Dünya Beyaz Baston günü nedeniyle bugün haftalık olağan meclis toplantısında bir etkinlik gerçekleştirdi. Çok sayıda görme engellinin katıldığı toplantıda meclis salonuna Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, gözünde siyah bant ve elinde beyaz bastonla girdi.15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü'ne dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için; toplantı salonunda bulunan tüm meclis üyeleri ile diğer katılımcılar da gözlerine siyah bant takarak kısa bir süreliğine toplantıyı takip ettiler.

Haberin Devamı

"HER BELEDİYE ÇALIŞANI 2 GÜNÜNÜ ENGELLİ VATANDAŞLA GEÇİRECEK"

Dünya Beyaz Baston Günü nedeniyle bir konuşma yapan Başkan Hazinedar, etkinlikle amaçlarının farkındalık yaratmak olduklarını belirtti. Hazinedar, "Burada en önemli konu olarak hiç şüphesiz eğitimi öne aldık. Bu eğitimi masa başında anlatmaktan ise Türkiye'de bir ilke imza attık. Her belediye çalışma arkadaşım iki gün herhangi bir engelli ile geçirmek durumunda. Onunla sinemaya gidip gezmek zorunda. Bunun için belirli parametreler belirledik. En az iki günde dört öğün onunla yemek yemek durumunda. Bu etkinlikte hem kamuoyunda farkındalık yaratmak hem de elbette tüm yerel yönetimlere örnek olmayı hedefliyoruz. Tüm meclis üyesi arkadaşlarım sıralarında bulunan beyaz bastonları, meclis içerisinde bulunan görme engelli vatandaşlarımıza biraz sonra takdim edecekler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DİSİPLİN SÜRECİYLE İLGİLİ DE KONUŞTU

Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi'nin 2017 bütçesinin görüşüldüğü Belediye Meclisi toplantısında hakkında Yüksek Disiplin Kurulu'na sevki edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hazinedar ,"Büyük bir emaneti taşımanın sorumluluğuyla belediye başkanlığı makamını halkın yararına içe dönük siyasetin değil halka yüzünü dönen kıblesi millet olan siyasetimizin yarattığı bu aşırı ilginin boyutlarını bugün daha iyi kavramış bulunuyorum. Elbette her yaptığımız işin, her iddianın sevenleri olduğu gibi karşısında o menfaatleri haleldar olanlar olacaktır. Bazen bu sorumlulukla attığımız her adımın üzeceği insanlar da olacaktır" dedi.

İKİ HAFTA ÖNCE YAPILAN MECLİS KONUŞMASI

Beşiktaş Belediyesi'nin iki hafta önceki meclis toplantısında yaptığı konuşma nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini dile getiren Başkan Hazinedar, o konuşmayı partisinin önemli isimleri tarafından kendisine yönelik başlatılan saldırı kampanyalarına cevap vermek için yaptığını vurguladı.

"HAKKIMDA VERİLECEK KARAR NE OLURSA OLSUN ..."

"Hakkımda verilecek karar ne olursa olsun partime karşı aynı saygıyla aynı özenle hareket edeceğimin bilinmesini istiyorum" diyen Murat Hazinader , "Belediye Başkanlığı kimliğimin hiçbir önemi yok. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Özgürlükçü sosyal demokrasinin en güzel örneklerini Beşiktaş'ta CHP'de büyütmek ve CHP'nin milletin değerleriyle barışık, düne dair bütün önyargıları milletten söküp alan yeni siyasetinin her zaman bir neferi gerektiğinde önderi, gerektiğinde de onun bedelini ödeyen siyasetçisi olmaya hazırım" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

KARARI OKUDU

Partisinin Merkez Yönetim Kurulu(MYK) tarafından Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğiyle ilgili kararın dün kendisine ulaştığını aktaran Hazinedar, kararın yazılı olduğu kağıdı meclis kürsüsünden paylaştı. Hazinedar, " Bizim, MYK tarafından Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkimizin nedeni, 3 Ekim 2016 tarihli Belediye Meclisi toplantısında yaptığımız konuşmada Parti Meclisi üyeleri İlhan Cihaner, Aykut Erdoğdu ve Mehmet Ali Çelebi hakkında sarfettiğimiz sözlere dair iddialardır. Dolayısıyla bizimle ilgili Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkin nedeni bu konuşmadır. Bunun dışında başka bir konuyla ilgisi bulunmamaktadır. Ben, partimin, yönetiminin kararına elbette saygılı bir şekilde üzerime düşeni yapacağım. Ancak benimle ilgili gösterilen bu hızlı ve gerekli parti hukukuna dair hassasiyetin bize yapılan haksızlıkları kamuoyuna benden önce taşıyan kişilerle ilgili de işletilmesini özellikle aynı hassasiyetin gösterilmesini dilerim" dedi.