Manisa ENGELLİYE YARDIM ELİ YUNUSEMRE BELEDİYESİNDEN UZANDI

ENGELLİYE YARDIM ELİ YUNUSEMRE BELEDİYESİNDEN UZANDI

05.09.2015 - 16:19 | Son Güncellenme:

.

ENGELLİYE YARDIM ELİ YUNUSEMRE BELEDİYESİNDEN UZANDI

Geçirdiği felç sonucu hayatını bedensel engelli olarak devam ettiren ihtiyaç sahibi 57 yaşındaki Nuri Tefek’e yardım eli Yunusemre Belediyesinden uzandı.
Yunusemre ilçesinin Mutlu Mahallesinde yaşayan 57 yaşındaki bedensel engelli Nuri Tefek, maddi imkansızlıklardan dolayı alamadığı tekerlekli sandalyesinin aküsüne kavuştu. Tekerlekli sandalyesinin aküsü bittiği için uzun süredir evden dışarı çıkamayan bedensel engelli Tefek’e Yunusemre Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından akü hediye edildi. Mutlu Mahallesinde oturan Tefek ailesine yeni akülerini, Yunusemre Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur ve Yunusemre Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ahmet Mustafa Süzer bizzat elleriyle teslim etti.
Engelli vatandaşlara yardım etmekten dolayı mutlu olduklarını belirten Başkan Yardımcısı Uygur, “Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce ilçemizde engellerinden dolayı mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızı tespit edeceğiz. Yunusemre Belediyesi olarak desteklerimizi esirgemeyeceğiz. Biz onların da azim, kararlılık ve kuvvetle hayata katılmasını istiyoruz. Biliyoruz ki onlar da hayatın içinde olmak, üretmek ve başarmak istiyorlar. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz küçük katkı bizleri mutlu etmektedir. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız" dedi.
Yunusemre Belediyesinin yardımlarıyla akülü tekerlekli sandalyesiyle eskisi gibi özgürce hareket edebileceğini söyleyen Nuri Tefek duygularını şu sözlerle ifade etti:
“5 yıl önce geçirdiğim felç sonucu engelli durumdayım. Akülü tekerlekli sandalyemin aküsünün bitmesinden dolayı uzun zamandır evden dışarı çıkamıyordum. Yunusemre Belediyesi sağolsun yakından ilgilenerek akü hediye ettiler.”
Tefek, yardımlarından dolayı Yunusemre Belediyesine ve ziyarette bulunan Başkan Yardımcısı Şule Uygur’a ile Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mustafa Süzer’e teşekkür etti.
Yeniden tekerlekli sandalyesini kullanabileceğinin sevincini yaşayan Nuri Tefek, gözyaşlarına engel olamadı. Akü tesliminin ardından Başkan Yardımcısı Uygur, bedensel engelli Nuri Tefek’in torunu Azra ile de yakından ilgilenerek Yunusemre Belediyesi tarafından hazırlanan boyama kitabı ve çanta hediye etti.