Yalova Engelsiz Klipten Engelsiz Konsere

Engelsiz Klipten Engelsiz Konsere

01.11.2017 - 12:30 | Son Güncellenme:

Sesli Betimleme Derneğinden aldığı destekle "Son Mektup" adlı şarkıya sesli betimlemeli klip çeken müzisyen Erhan Doğancıoğlu, bu kez aynı yöntemle konser vermek için hazırlık yapıyor Doğancıoğlu: "Hiç yapılmamış bir projeye imza atacağız. Sadece görme ve işitme engelli kardeşlerimize verdiğimiz bir konser olacak"

Engelsiz Klipten Engelsiz Konsere

YALOVA (AA) - ERHAN ERDOĞAN - Sesli Betimleme Derneğinden aldığı destekle "Son Mektup" adlı şarkıya sesli betimlemeli klip çeken müzisyen Erhan Doğancıoğlu, bu kez aynı yöntemle konser vermeyi planlıyor.

Haberin Devamı

Yalova'da sahne alan Erhan Doğancıoğlu (41), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015'te piyasaya çıkan "Vol.1" isimli albümündeki "Son Mektup" adlı şarkıya, "engelsiz müzik" düşüncesiyle bu yıl çektikleri sesli betimlemeli klibin, şubattan itibaren yayınlanmaya başladığını söyledi.

Çekilen kliplerde işaret dilinin kullanıldığını ancak sesli betimleme yapılmadığını gördüklerini anlatan Doğancıoğlu, sesli betimlemenin görme engelliler için önemine işaret etti.

Doğancıoğlu, "Sesli betimleme, klip dönerken orada anlatıyor. Diyor ki 'Erhan Doğancıoğlu şu anda yürüyor. Arkasında ağaçlar var. Klipte oynayan bayan siyah saçlı, kahverengi gözlü. Erhan Doğancıoğlu sakallı, saçlarını arkadan topluyor.' Görme engelli dostlarımız için bu, onların dünyasında klibi yaratma olayı." diye konuştu.

Haberin Devamı

- "Onların da en doğal hakkı klibi hissetmesi"

Sesli betimlemeli klip çekmeye özellikle görme engelli bir arkadaşından etkilenerek karar verdiğini dile getiren Doğancıoğlu, "Çağrı isimli görme engelli bir arkadaşım vardı. 'Son Mektup' klibi bittikten sonra 'Klip çok güzel oldu Çağrı' dedim. 'Keşke ben de klibi izleyebilseydim' deyince kafamızda şimşekler çaktı. Onların da en doğal hakkı klibi hissetmesi. Bu çalışmayı yaparken Sesli Betimleme Derneği bize çok fazla yardımcı oldu." ifadelerini kullandı.

Bu konuda sanat dünyasındaki herkese görev düştüğünü ifade eden Doğancıoğlu, ilgili derneklerin gerekli desteği verdiğini belirtti.

Doğancıoğlu, klip yayınlandıktan sonra çok olumlu tepkiler aldığını kaydederek, "İlk önce hissetmek lazım. Kulaklarınızı kapattığınız duyamadığınız, gözlerinizi kapattığınız göremediğiniz zaman o engelli dostlarımızın ne hissettiğini anlarsınız. Sadece bunu 30 saniye yapmanız gerekiyor. Bunu yaptım ve onlara da böyle bir yardımda bulunmaya çalıştım." dedi.

- "Engelsiz konser" düzenleyecek

"Engelsiz müzik" düşüncesinden hareketle yeni bir proje üzerinde çalıştığına da değinen Doğancıoğlu, olan bitenin görsel ve sesli betimlemeyle anlatılacağı bir konser planladıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Bunu gelecek yıl ilkbaharda gerçekleştireceklerini belirten Doğancıoğlu, "Hiç yapılmamış bir projeye imza atacağız. Sadece görme ve işitme engelli kardeşlerimize verdiğimiz bir konser olacak. Hiçbir ücret karşılığı olmadan sadece onlar olacaklar. Onlarla beraber bunu hissedeceğiz." diye konuştu.

Doğancıoğlu, "Türkiye'nin her yerinden, belediyeler olsun, valilikler olsun, bunlarla görüşülerek gerekirse otobüsler kaldıracağız. Başka etkinlikler de olacak orada. Başka sanatçı dostlarımız da gelecek. Çünkü bu işe gönül veren çok sayıda sanatçı dostum var. 'Son Mektup' adlı şarkının klibini konser alanında hem sesli hem görsel olarak betimleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Konserin yapılabileceği mekan konusunda alternatiflerin olduğunu anlatan Doğancıoğlu, "Bu Harbiye olabilir, Beşiktaş olabilir, stadyumda da olabilir. Beşiktaş marşlarını yaptığım için orasıyla da diyaloğum var. Orayı ağzına kadar da doldurabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.