Siyaset ‘Engelsiz spor’ için 31 milyon TL destek

‘Engelsiz spor’ için 31 milyon TL destek

13.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, engelli vatandaşların spor yapmalarını desteklemek için yürütülen çalışmalar kapsamında dört bağımsız engelli spor federasyonuna geçen yıl 31 milyon lira maddi yardımda bulunulduğunu bildirdi. Bak, bedensel engelli sporcular için 970 bin TL bedelle alınan 102 adet tekerlekli sandalyenin de sporculara dağıtıldığını kaydetti.

‘Engelsiz spor’ için  31 milyon TL destek

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Bakan Bak, engelli sporunun desteklenmesine yönelik çalışmalara ilişkin olarak, şunları kaydeti:

Haberin Devamı

31 milyon destek

Bedensel Görme ve İşitme Engelliler ile Özel Sporcular spor federasyonları olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan 4 bağımsız spor federasyonumuza, bakanlığımızın bağlı kuruluşu Spor Genel Müdürlüğü bütçesinden yardım yapılmakta ve bunun yanı sıra eğitim ve alt yapı çalışmalarına yönelik projelere de mali destek verilmektedir. 2017’de bu federasyonlarımıza 30 milyon 950 bin TL kaynak aktarılmıştır. Spor Genel Müdürlüğü’nce bedensel engelli sporcuların sportif faaliyetlere katılımlarının sağlanması amacıyla 970 bin 575 TL bedelle 10 farklı spor branşında toplam 102 adet tekerlekli sandalye satın alınarak sporculara dağıtılmıştır.

Ücretsiz ulaşım

‘Sporda engelleri kaldırıyoruz’ sloganıyla özel olarak tasarlanan ve ve hizmete sunulan araçlarla engelli sporcularımızın spor tesislerine ücretsiz olarak ulaşımı sağlanmaktadır. Ayrıca bağlı kuruluşlarımızdan olan Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nca da engelli sporcularımıza hizmet veren söz konusu federasyona 2004-2018 arasında toplamda 79 milyon 950 bin TL mali yardımda bulunulmuştur.”