Ankara Engelsiz Yürekler Projesi

Engelsiz Yürekler Projesi

20.02.2018 - 17:49 | Son Güncellenme:

Proje kapsamında düzenlenen ikinci etkinlikte engellilere yönelik konferans ve konser verildi

Engelsiz Yürekler Projesi

İZMİR (AA) - İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından "Engelsiz Yürekler Projesi" kapsamında kentteki engellilere yönelik etkinlik düzenlendi.

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sabancı Kültür Sarayı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan "Engelliler Kamu Spotu"nun gösterilmesiyle devam etti.

Etkinliğin açılışında konuşan İzmir Vali Yardımcısı Sultan Doğru, engellilerin yaşamın her alanında kimseye muhtaç olmadan başarılı bir şekilde yer almak istemelerinin en doğal hakkı olduğunu belirterek, "Onların asıl beklentisi yardım edilen değil, birey olarak tanınmaları ve topluma katılımlarının sağlanmasıdır. Kendileri için yapılan alanlarda değil, herkesin yer aldığı alanlarda olmaktır." dedi.

Engellilerin toplumda yer alması noktasında herkese görev düştüğüne dikkat çeken Doğru, "Onların günlük hayatta yaşadığı zorlukları en aza indirmeliyiz. Yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmak da görevlerimizden birisi. Ülkemiz tüm zorluklara rağmen engellerini aşarak başarılı olan insanların ülkesi, bu bize hiçbir şeyin imkansız olmadığını göstermekte, hayata bakış açımızı değiştirmekte." diye konuştu.

Haberin Devamı

Doğru'nun konuşmasının ardından görme engelli olan İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Halis Kuralay ise, engeline rağmen yaşadığı zorlukları ve başarı hikayesini anlattı.

Kitle konuşmacısı ve yazar Canten Kaya da, 18 yıldan fazla kekeleyerek konuşma güçlüğü yaşayan bir kişi olduğunu belirterek, her zaman kitle önünde konuşmayı hayal ettiğini ve bunu başaracağına dair inancını hiç kaybetmediğini vurguladı.

Etkinliğin sonunda sanatçı Ömer Faruk Özcan, Türk Sanat Müziği'nden eserler seslendirdi.