Geri Dön

Enginar çorbası tarifi

1 yaş ve üzeri çocuklar için uygun, şifa deposu enginar ile hazırlanmış bir tarif. Hazır mevsimi gelmişken, bu şifalı sebzeyi zeytinyağlı ya da sıcak olarak yemek istemeyen çocuklara daha kolay yedirebilmeniz için bir çorba tarifi öneriyoruz.

Enginar çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
½ çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy kuru soğan ince doğranmış
2 taze soğan ince doğranmış
4 adet orta boy enginar – Ayıklanmış, yıkanmış, küp küp doğranmış.
1 adet küçük patates- Küp doğranmış
1/2 demet dereotu doğranmış
Zevkinize göre 1 tutam taze nane ve ya taze fesleğen de ilave edilebilir.
1 bardak süt
4 bardak su

Yetişkinler için: Bir tutam tuz ve karabiber süslenebilir.

Enginar Çorbası Nasıl Yapılır?

Tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağını koyulur. Soğan ekleyip hafif şeffaflaşana kadar pişirilir. Patates ve enginar eklenerek karıştırarak 1 dakika kadar daha pişirilir. Taze soğanlar ilave edilir ve üzerini örtecek kadar ılık su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ateşten almadan önce taze fesleğen yahut nane ve dereotu ekleyip bir taşım kaynatılır. Mutfak robotundan geçirilir. Bu aşamada süt ilave edilir ve çorbanın hangi kıvamda olması isteniyorsa o kıvama gelene kadar sıcak su ilavesi yapılabilir. Çorba tencereye alınarak bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Son olarak 1 kaşık daha sızma zeytinyağı ilavesi yapılır ve karıştırılır. Ilıyınca servis edilir.

Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu

Çorba her zaman annelerin imdadına yetişen bebeklerimizin ve çocuklarımızın muhteşem besin kaynağıdır. Çabuk hazırlanabilmesi de özellikle çalışan anneler için artı bir özelliği. Farklı sebzeler ile vitamin ve mineral kaynağı, süt ile protein ve kalsiyum kaynağı olması, doğal ve sağlıklı olması nedeni ile tereyağı kullanılmış olması çok önemli. Bu tür bir çorba özellikle kabızlık şikâyeti olan çocuklarınız için sıvı ve lif kaynağı olması açısından da eşsiz.

Ayrıca enginar cynarin içerdiği için karaciğer ve safra kesesinde biriken nikotin, alkol ve yağın vücuttan atılımını sağlar, vücuttaki amonyak ve kolesterolü azaltır. Karaciğerin can dostudur. Bol A ve B vitamini içeriği ile de dikkat çekmektedir.

Tarif: ExecutiveChef Ayşe Nil Dinler

www.kidsgourmet.com.tr

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber