Kütahya ENSAR VAKFI’NDAN ’KÜTAHYA ÖĞRENCİSİNE SAHİP ÇIKIYOR’ KAMPANYASI

ENSAR VAKFI’NDAN ’KÜTAHYA ÖĞRENCİSİNE SAHİP ÇIKIYOR’ KAMPANYASI

16.09.2014 - 12:01 | Son Güncellenme:

.

ENSAR VAKFI’NDAN ’KÜTAHYA ÖĞRENCİSİNE SAHİP ÇIKIYOR’ KAMPANYASI

Ensar Vakfı Kütahya Şubesi yetkilileri, dar gelirli öğrencilere burs imkanı sağlanması için, şehirdeki vakıf ve derneklerin yetkilileri ile tanınmış iş adamlarının da katıldığı bir organizasyon gerçekleştirdi.
Kütahya Şube Başkanı İshak Gazel, Kütahya’da 50 bin civarında üniversite öğrencisi bulunduğunu dile getirdi.
Gazel, çok sayıda yardıma muhtaç öğrenciler izin burs imkanından yararlanmak için kendilerine müracaat bulunduğunu ifade etti.
İshak Gazel, kampanyanın adına ’Kütahya öğrencisine sahip çıkıyor’ isminin verildiğini vurguladı.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, belediye olarak, öğrencilere başta barınma olmak üzere her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini bildirdi.
TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay da, özelleştirilen EÜAŞ’ın 30 Ağustos Mahallesi’ndeki 300’e yakın lojmanının üniversite öğrencilerine yönelik yurt yapılması için çalışmalarının sürdüğü kaydetti.
Bu arada, Erden Plaza Yönetim Kurulu Başkanı Derya Erden Çerkeş, Ensar Vakfı’nın organizasyonunda 25 öğrenciye 1 yıllık öğretim hayatları boyunca 25 öğrenciye burs vererek öncülük etti.
Ensar Vakfı’nın İkinci Başkanı Ali İhsan Özdemir ve Yönetim Kurulu üyesi Bilal Cicavoğlu, üniversite öğrencilerinin şehri daha yakından tanıması için tarihi ve turistik bölgelere geziler düzenleneceğini ifade ettiler.(EFE)