Gündem ‘Ensest ilişki’ suç sayılsın teklifi

‘Ensest ilişki’ suç sayılsın teklifi

09.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, bir televizyon sunucusuyla yeğeni olduğu iddia edilen kadın arasındaki görüntülerin yayınlanmasıyla başlayan tartışmaların ardından, reşitler arası rızaya dayalı “ensest ilişkinin” de şikayet aranmaksızın suç sayılıp, cezalandırılması için yasa teklifi hazırladı.

‘Ensest ilişki’ suç sayılsın teklifi

Külünk’ün Ak Parti Grup Başkanlığı’na ilettiği teklif cebir, tehdit ve hile olmaksızın, 18 yaşını doldurmuş kardeşi, amcası, dayısı, halası, teyzesi veya yeğeniyle cinsel ilişkide bulunanlara şikâyet aranmaksızın 8 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngörüyor.

Haberin Devamı

‘Kabul edilemez’

Teklifin gerekçesinde, çok kültürlü, çok dinli, bir arada yaşama geleneğinin zirvesi olan Anadolu’nun bu özelliğini, ahlaki değerlerde uzlaşmayı yakalamış olmasına borçlu olduğu belirtildi. Anadolu’da hiçbir toplumsal unsurun kabul etmeyeceği suçların, aile bilincine ve toplum hayatına uymayan davranışların medya yoluyla kamuoyuna yansıması sonucu tartışmalar yaşandığı ifade edildi.

Yakın akrabalar arasındaki cinsel ilişkinin, yaygın kullanımıyla “ensest” ilişkinin Türk Ceza Kanunu’nda yer almadığı ve cezasının kesin olarak belirtilmediğinin yeniden gündeme geldiği kaydedildi.

Gerekçede “Bu tür suçların cezasız kalmaması, bu kişilerin potansiyel suçlu olarak dolaşmaması için TCK’ya bir madde ilave edilmesi teklif edilmiştir” denildi.