Ekonomi EPDK'dan Osmangazi'nin hisse devrine onay!

EPDK'dan Osmangazi'nin hisse devrine onay!

02.12.2016 - 09:47 | Son Güncellenme:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Osmangazi EDAŞ ve Osmangazi EPSAŞ'ın Zorlu Enerji'ye devrine onay verdi.

EPDKdan Osmangazinin hisse devrine onay

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ) ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ (EPSAŞ) hisselerinin Zorlu Enerji'ye devredilmesini onayladı.

Haberin Devamı

EPDK'dan yapılan açıklamaya göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, dünkü toplantısında Osmangazi EDAŞ ve Osmangazi EPSAŞ’ın ana hissedarı Dedeli Yatırım İnşaat Taahhüt Elektrik Dağıtım Sanayi Ticaret AŞ’nin tüm hisselerinin Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ’ye devredilebilmesine onay verdi.

Devir işlemlerinin tamamlanması ile Zorlu Grubu, Türkiye elektrik dağıtım sektöründe yerini alacak.

Osmangazi EDAŞ ve EPSAŞ, Afyon, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak'ta 1,5 milyonu aşkın aboneye dağıtım ve perakende satış hizmetleri sunuyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, 1 Ağustos 2013 tarihli toplantısında alınan karar ile şirketlerin yönetiminde yaşanan zaaflar ve problemler nedeniyle 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 16. maddesi üçüncü fıkrası kapsamında tedbiren şirketin mevcut yönetim kurulu üyelerine görevden el çektirmiş ve yerlerine yeni yönetim kurulu üyeleri atamıştı.

Haberin Devamı

Şirket hisselerinin devrinin tamamlanması ile kısa süre içinde EPDK tarafından alınan tedbirlerin kaldırılması bekleniyor.