Gündem Er Utku Kalı beraat etti

Er Utku Kalı beraat etti

05.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te 52 kişinin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırılarla ilgili gizli belgeleri askerlik görevi sırasında sızdırdığı iddiasıyla Amasya Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Utku Kalı (26), dün görülen duruşmada beraat etti.

Er Utku Kalı beraat etti

Reyhanlı’da bombalı iki araçla iki ayrı noktada gerçekleştirilen eşzamanlı patlamalardan kamu görevlilerinin önceden haberdar olduğunu gösteren ‘gizli’ ibareli dört belgeyi dışarı sızdırdığı ve internette yayınlanmasını sağladığı gerekçesiyle olaydan bir süre sonra tutuklanan Jandarma Er Utku Kalı, özel yetkili Samsun 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanırken, ikinci duruşmada tahliye edildi. Yargılama sürerken özel yetkili mahkemelerin kapatılması üzerine dava dosyası, suçun işlendiği yer olduğu için Amasya’ya gönderildi. Amasya Ağır Ceza Mahkemesi’nde 25 yıl hapis istemiyle yargılanan Utku Kalı dünkü karar duruşmasına katılmadı. Geçen duruşmada savcının beraatini talep ettiği Kalı’nın beraatine karar verildi.

Haberin Devamı

Aynı zamanda avukatı olan abla Ceren Kalı ve baba Mahmut Kalı kararı büyük bir sevinçle karşıladı. Duruşma sonrası açıklama yapan Mahmut Kalı, “Adalet yerini buldu. Oğlumun suçsuzluğuna inanıyorduk. Verilen kararı memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.


‘Kim özür dileyecek?’

Beraat eden Kalı, Twitter hesabından “Şu an mutluyum, ama bir o kadar da kırgın ve öfkeliyim. Şimdi hanginiz yüzüme bakabileceksiniz? Kim özür dileyecek? Kim pardon diyecek?” açıklamasında bulundu.