Tokat Erbaa'da orman yangını-Tokat Haberleri

Erbaa'da orman yangını-Tokat Haberleri

08.08.2016 - 21:47 | Son Güncellenme:

Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Karayaka beldesi Karınca Dağı eteklerinde çam ormanında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı orman yangını çıktı.

Erbaada orman yangını-Tokat Haberleri

Ormanlık alandan dumanların yükseldiğini gören vatandaşların haber vermesi sonucu olay yerine Erbaa İtfaiyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme arazözleri gitti. Yangının çıktığı alanın çok dağlık bir alan olması ve itfaiye araçlarının ulaşamadığı bir noktada başlaması sebebiyle yangına müdahale edilemedi. İnsan gücüyle yangına müdahale etmek için yangının başladığı alana giden Erbaa Belediyesi işçileri, orman işçileri ve köylüler yangının etrafını çevirerek kontrol altına almaya çalışıyor.
Yangın hakkında bilgi veren Amasya Orman Bölge Müdürü Zekeriyya Nane, "Şuan alan olarak fazla değil ama yeri kötü. Ulaşılamayan bir yer, kayalık bir yer. Arazözlerle müdahale edilemiyor. İnsan gücüyle mücadele ediliyor. Yangına ulaştığımız zaman inşallah kısa sürede kontrol altına alırız. Gece havadan müdahale yapamayız. Sabah şartlarında duruma göre havadan müdahale için de Ankara ile görüşüldü. Bize yakın noktalardan helikopter ve uçak desteği olacak. Yangının durumuna göre. Ama inşallah söndürürüz diye bekliyoruz" dedi.
Yangın yaklaşık 1 hektarlık landa devam ediyor.