Siyaset Erbakan anmasında Kılıçdaroğlu sürprizi

Erbakan anmasında Kılıçdaroğlu sürprizi

25.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Saadet Partisi tarafından düzenlenen eski Başbakan Necmettin Erbakan’ı anma toplantısına katılacak

Erbakan anmasında Kılıçdaroğlu sürprizi

Saadet Partisi tarafından eski Başbakan Erbakan’ın ölümünün 6’ncı yılı vesilesiyle düzenlenen Erbakan’ı Anma Programı etkinlikleri bugün Ankara ve İstanbul’da başlayacak.

Milliyet’in aldığı bilgilere göre 16 Nisan referandumunda “hayır” oyu kullanacağına yönelik kararını açıklayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kendi imzasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderdiği davette, programa katılmaları ricasını iletti. Kılıçdaroğlu’nun da yakın kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmede, anma programına katılmanın doğru olduğuna karar verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun programda bir de konuşma yapacağı ifade ediliyor.

Sözlerini dinletmişti

Kılıçdaroğlu, 7 Şubat günü düzenlediği basın toplantısında, “Bir ülkenin başbakanı, referandumda hayır oyu verecek kişilerin tamamını terörist ilan ediyor. Savunamıyorlar, karalama yapıyorlar. Rahmetli Erbakan da ‘hayır’ diyordu, o da mı terörist” ifadesini kullanmıştı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri sürerken TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Erbakan’ın daha önce bir programda kullandığı başkanlık sistemi karşıtı sözlerini Genel Kurul’a dinletmişti. Erbakan, o videoda, “Sen hem istikrardan bahsediyorsun, hem işimizi gücümüzü bırakalım, Türkiye’nin bütün rejimini değiştirelim diyorsun.

Kendine gel. Başkanlıkmış, şuymuş, buymuş, bunların hepsi şekil. Böyle işimizi gücümüzü bırakıp da başkanlık sistemiydi anayasaları değiştirelim yeniden seçimlere gidelim. Şu anda Türkiye’nin gündemi bu değil” demişti.

Parlamento ve demokrasi güçlenmeli

CHP lideri Kılıçdaroğlu dün parti genel merkezinde Antalya’da yerleşik hemşehri dernekleri ve federasyonları temsilcilerini kabul etti. Görüşmeye CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara da katıldı.
Milliyet’in aldığı bilgilere göre yaklaşık 40 kişilik dernek temsilcilerinin bazıları geçmişte, MHP, Ak Parti, Anavatan Partisi ve Demokrat Parti’de siyaset yaptıklarını, bu partilere oy verdiklerini belirterek, “Ancak bu referandum çok önemli. Bu kez CHP’nin durduğu yerin doğru olduğunu düşünüyoruz o yüzden hayır diyeceğiz” değerlendirmesini iletti.
Kılıçdaroğlu’nun bu gelişmeyi memnuniyetle karşıladığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, “16 Nisan’da sandığa gideceğiz. Oylanacak 18 maddelik teklif ciddi sakıncalar barındırıyor. Ne yazık ki teklif bir kişiye bütün yetkileri bırakıyor. Bu, doğru değil. Türkiye’de artık demokrasinin güçlendirilmesi, parlamentonun güçlendirilmesi gerekiyor. Buna ilişkin kanun tekliflerini de parlamentoya sunduk. Ancak oylanacak teklif, yasamayı, yürütmeyi ve yargıyı tek bir kişiye bağlıyor” dedi.