Gündem Erbakan’ı Hufzullah adıyla dinlediler

Erbakan’ı Hufzullah adıyla dinlediler

14.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın Hufzullah Erbakan adıyla usulsüzce dinlendiğini söyledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri’nde iftar programı düzenledi.

Erbakan’ı Hufzullah adıyla dinlediler

Adalet Bakanlığı müsteşarları ve yardımcılarının da hazır bulunduğu iftara İstanbul’da görevli 900 hâkim ve savcı katıldı. İftarda konuşma yapan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, dinlemeler ile ilgili yaptıkları incelemelerin sonuçlarını paylaştı. İpek özetle şunları söyledi:
“Yakın bir tarihte kapatılan özel yetkili mahkemeler ile TMK gereği kurulan mahkemelerde yapılan incelemelerde, benim aldığım sonuca göre, 2010 ile 2014 yılları arasında, 297 bin adli dinleme, 569 bin önleme dinlemesi olmak üzere toplam 866 bin dinleme yapılmış olduğunu tespit ettik. Bu çalışma halen devam ediyor. TBMM Başkanı, bakanlar, milet vekilleri, işadamları, gazeteciler neden dinlenir?

‘Bilinmesi gerekiyor’
Projeleriyle gurur duyduğumuz, savunma sanayinin, neredeyse bütün yöneticileri ve uzmanları, Aselsan’ın yöneticileri, Makine Kimya Endüstrisi’nin yöneticileri, silahlı kuvvetlerimizin subayları, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, Hufzullah Gültekin adıyla ve terör suçuyla dinlenmiş. Bunları kim adına ve ne için dinlediklerini mutlaka bilmemiz gerekiyor.”