Dünya Erbilli hipster’lar

Erbilli hipster’lar

24.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Irak denildiğinde ilk akla gelen şey savaş, DAEŞ tehdidi ve çatışmalar... Ancak Kürt bölgesinde moda düşkünü genç Kürtler, dünya genelinde daha iyi bir imaj yaratmak için güçlerini birleştirdi.

Erbilli hipster’lar

Sosyal medyada “Mr Erbil” (Bay Erbil) isimli bir hesap açan bu grup, modernite ve kültürel mirasları ile harmanladıkları kıyafetleriyle objektif karşısına geçiyorlar.

Haberin Devamı

Siyasi yanları var

Kent merkezinde bulunan ve BM tarafından kürtüler miras ilan edilen kent içindeki kalelerde poz veriyorlar. Yaklaşık 20 genç erkekten oluşan grubun giyim tarzı son günlerde ‘hipster’ akımını anımsatır olmaya başladı. “Irak’ın ilk elkeklerden kurulu moda kulübü” olarak nitelenen Mr Erbil’in şu anda 30 bulunuyor. Instagram’da 25 bin takipçiye ulaşan grubun Facebook sayfası da yoğun ilgi görüyor.

Mr Erbil, sadece bir moda akımı olarak da karşımıza çıkıyor, ciddi bir duruşları hatta siyasi bir yanları bile mevcut. Kendilerini hükümet destekçisi olarak görüyorlar ve daha iyi bir hayat yayama amacındalar. Bir diğer amaçları ise Kürt kültürünü tüm dünyaya duyurmak. Toplumsal değişiklik yanlısı olan grup hatta başta kadın hakları olmak üzere geleneksel eğilimlerin de değişmesi taraftarı.