Gündem Erciş’te bomba yüklü kamyonet

Erciş’te bomba yüklü kamyonet

20.04.2016 - 10:26 | Son Güncellenme:

VAN’ın Erciş ilçesi’nde bomba yüklü olduğu belirtilen bir kamyonet güvenlik güçleri tarafından yola kapan atılarak durduruldu. Aracın içerisinde 24 sanayi tüpü bulunduğu, bu tüplerin de patlayıcı ile güçlendirildiği kaydedildi. Kamyonet çevresinde önlem alınırken, Erciş- Patnos Karayolu trafiğe kapatıldı. Van Valiliği bomba yüklü kamyonet ile ilgili açıklama yaptı.

Erciş’te bomba yüklü kamyonet

Sabahın erken saatlerinde tali bir yoldan gelerek Erciş- Patnos Karayolu’na çıkan kamyonet, 7’inci kilometrede bulunan Nişancı Köyü yakınlarında durduruldu. Karayolu araç trafiğine kapatılıp çevrede geniş önlem alındı. Olay yerine ise çok sayıdı zırhlı araç ve bomba imha uzmanı ekipler çağrıldı.

Haberin Devamı

Güvenlik önlemleri ile tamaman kapatılan bölgeye kimse yaklaştırılmazken, bomba yüklü olduğu belirtilen kamyonet ile Kocapınar Jandarma Karakolu arasında ise yaklaşık 3 kilometrelik bir mesafenin bulunduğu belirtildi. Kamyonetin, güvenlik güçleri tarafından önceden takibe alındığı öne sürülürken, konuyla ilgili yetkili makamlar tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

KAPAN ATILARAK DURDURULMUŞ
Sabaha karşı saat 03.00’de yakalanan aracın daha önce takipte olduğu ve kapan atılarak durdurulduğu belirtildi. Aracın içerisinde ise 24 sanayi tüpü bulunduğu, bu tüplerin de patlayıcı ile güçlendirildiği kaydedildi.

ERCİŞ’TEKİ BOMBA YÜKLÜ KAMYONET BÖYLE PATLATILDI

Van’ın Erciş ilçesinde içi patlayıcı maddeyle doldurulmuş kamyonet işte böyle imha edildi.

Haberin Devamı

İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen çalışma neticesinde, sabah saatlerinde Erciş-Patnos karayolu üzerinde Erciş İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı unsurlar tarafından bomba yüklü bir kamyonet durduruldu. Erciş-Patnos karayolu trafiğe kapatılırken, uzman ekipler nezaretinde başları kesilmiş ve siyah poşetle izole edilmiş vaziyette, içi patlayıcı madde ile doldurulmuş ve patlayıcı düzeneği hazırlanmış 25 sanayi tüpü, 25 büyük bidon (jelikan) içerisinde akaryakıt, amonyum nitrat ve 3 büyük kaya parçası yüklü kamyonet Nişancı köyü bölgesinde açılan çukura götürüldü. Burada kontrollü bir şekilde kamyonet ve içerisindeki patlayıcılar imha edildi. Patlama esnasında alev topunun metrelerce yükselmesi dikkat çekti.

VALİLİLİKTEN BOMBALI ARAÇLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Van Valiliği jandarma ekipleri tarafından ele geçirilen bombalı araçla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı’nın yürüttüğü istihbari çalışmalar sonucu bomba yüklü kamyonetin ele geçirildiği belirtilerek şöyle denildi:"İl Jandarma Komutanlığımızca yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, bölücü terör örgütüne müzahir şahıslar tarafından bombalı araç eyleminde kullanılmak üzere plakasız, kırmızı renkli bir kamyonetin hazırlandığı tespit edilmiştir. Söz konusu araç, 20.04.2016 günü, Erciş - Patnos Karayolu üzerinde Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı unsurlar tarafından durdurulmak istenmiş, dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı sırada yola atılan lastik patlatan ile durdurulmuştur. Araç sürücüsü şahsın, araçta bomba yüklü olduğunu beyan etmesi üzerine, Erciş - Patnos Karayolu trafiğe kapatılarak, uzman ekipler tarafından gerekli imha çalışması ve bahse konu eylem girişimiyle ilgili şahısların yakalanması için operasyon başlatılmıştır. Araçta yapılan incelemede, başları kesilmiş ve siyah poşetle izole edilmiş vaziyette, içi patlayıcı madde ile doldurulmuş ve patlayıcı düzeneği hazırlanmış 25 adet sanayi tüpü, 25 adet jelikan (büyük bidon) içerisinde akaryakıt, amonyum nitrat ve 3 adet büyük kaya parçası ele geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla her türlü tedbir Valiliğimizce alınmaktadır."

Haberin Devamı

PKK bombalı eylem yapacaktı

Haberin Devamı

Van'da katliama dönüşebilecek 25 sanayi tüpü ile desteklenmiş bombalı araç eylemi, jandarmanın istihbarat çalışması sonucu engellendi. Van İl Jandarma Komutanlığı'nın istihbarat çalışması sonucunda, PKK/KCK terör örgütüne müzahir kişilerin bombalı araç eyleminde kullanılmak üzere plakasız, kırmızı renkli, Isuzu marka bir kamyonet temin ettikleri öğrenildi. Erciş Dinlence Mahallesi kırsalında bir tarla içerisine gömülü olarak bekletilen patlayıcı madde düzeneği, bu kamyonete yüklendi. Kamyonetin belirsiz bir hedefte patlatılmak suretiyle eylemin gerçekleştirileceği istihbaratı yapıldı.

2 Nisan'da takibe alındı

Bunu üzerine kamyonetin teknik takibine 2 Nisan'da başlandı. 19 Nisan 2016 tarihinden itibaren ise kamyonet, teknik takibin yanı sıra fiziki takibe de alındı. Kullanan kişinin dur ihtarına uymaması üzerine kamyonet Patnos istikametinde kobra tarafından yola atılan lastik patlata ile lastiklerinin paslatılması yoluyla durduruldu. Araçtan inerek kaçmaya çalışan kişi de yakalandı. Bu kişi, araçta bomba olduğunu söyledi. Araç üzerinde 25 adet sanayi tüpü (başları kesilmiş ve siyah poşetle izole edilmiş), 25 adet jelikan içerisinde mazot ve benzin olduğu değerlendirilen akaryakıt, amonyum nitrat ve üç adet büyük kaya parçası olduğu tespit edildi.

Yazarlar