Van Erciş'te Organ Bağışı

Erciş'te Organ Bağışı

28.02.2017 - 12:10 | Son Güncellenme:

.

Ercişte Organ Bağışı

VAN (AA) - Van'ın Erciş ilçesinde "İyilik Ajandası" etkinliği çerçevesinde bir araya gelen 10 kişi, Erciş Toplum Sağlığı Müdürlüğüne müracaat ederek organ bağışında bulundu.

Haberin Devamı

İlçede başlattıkları etkinlik kapsamında her gün bir iyilik yaparak toplumsal farkındalık oluşturan İngilizce öğretmeni Cihat Albayrak ve eşi Ayşe Ünsal Albayrak, beraberindekilerle organ bağışında bulunarak konunun önemine dikkat çekti.

İlçe Sağlık Müdür Vekili Ali Furkan Gümüş ise, bağışta bulunmak isteyen vatandaşları makamında kabul ederek gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

"İyilik Ajandası Atölyesi" kurucusu Cihat Albayrak, yılın her günü için bir iyilik önerilerinin bulunduğunu anımsatarak, "Bu iyilik önerilerinden biriside organ bağışında bulunmaktır. Bugün Erciş'teki dostlarımızla birlikte organ bağışında toplum sağlığı merkezine geldik. Bizim organlarımızı bağışlıyor olmamız, ileride birilerinin hayatının kurtarabilir ama bu konuda farkındalık oluşturarak çok daha fazla insana ulaşmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

10 yıl öncesinde annesinin verdiği böbrekle hayata tutunan Yılmaz Şit de, Toplum Sağlığı Müdürlüğüne müracaat ederek organlarını bağışladı.

Annesinin verdiği böbrekle diyalize bağlı yaşamaktan kurtulduğunu dile getiren Şit, şöyle konuştu:

"Annem beni iki defa doğurdu. Herkesin bir diyaliz merkezini ziyaret etmesini istiyorum. Görmek insanda daha güzel bir duygu yaşatıyor. Annem beni ikinci kez doğurduğu gibi, insanlar da bağışta bulunarak bazılarına ikinci hayatını kazandırsın. İyilik yaparken de dini açıdan araştırma yaptım. Sakıncasının olmadığını öğrendim. Herkesin bu duyarlılığı göstermesi gerekiyor."

Organ bağışçılardan Sami Demir, İlçe Sağlık Müdür Vekili Ali Furkan Gümüş'e organ bağışı konusunda gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.