Erdal Beşikçioğlu

  • İsim
    : Erdal
  • Soyad
    : Beşikçioğlu
  • Mesleği
    : Oyuncu
  • Doğum Tarihi
    : 05.01.1970
    1970-01-05
  • Cinsiyeti
    : Erkek
  • Uyruğu
    : Türkiye
BİYOGRAFİSİ

Türk tiyatro sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu.
 
Hayatı
5 Ocak 1970 yılında, Ünyeli bir baba ve Ankaralı bir annenin ilk çocuğu olarak Ankara'da dünyaya geldi. Orta öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamladı. İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi'nden mezun oldu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi. Konservatuar eğitimi sırasında "William Guskill" ile yaratıcı drama üzerine atölye çalışmalarına katıldı. 1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak göreve başladı. 1995-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda müdür vekili olarak görev aldı.
 
Halen Ankara Devlet Tiyatrosu'ndaki görevine devam etmektedir.
 
Elvin Beşikçioğlu ile evlidir. Bir kızı ve bir oğlu vardır. Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın yeğenidir.
 
Rol aldığı tiyatro oyunları
Bir Delinin Hatıra Defteri : Nikolay Vasilyeviç Gogol - Ankara Devlet Tiyatrosu -
Salome : Oscar Wilde - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2005
Aşk ve Anlayış : Joe Penhall - Tiyatro Dot - 2005
Yer Demir Gök Bakır : Yaşar Kemal - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2003
Şeyh Bedrettin : Orhan Asena - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2003
Bir Ölü Evi : Nazım Hikmet - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2002
Romulus (Büyük Romulus) : Friedrich Dürrenmatt - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2001
Korkut Ata : Turan Oflazoğlu - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2000
Canlı Maymun Lokantası Güngör Dilmen - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1996
Pazartesi Perşembe : Müsahipzade Celal - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu1995
Zengin Mutfağı : Vasıf Öngören - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1995
Küçük Prens : Antoine de Saint-Exupéry - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1994
Onikinci Gece : William Shakespeare - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1994
Macbeth : William Shakespeare - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1993
Düşler Yolu : Tennessee Williams - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1991
Yönettiği tiyatro oyunları
Keloğlan'ın Eşşeği : Lale Oraloğlu - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1995
Özel Haytlar : Noel Coward - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1995
Hayvan Çiftliği : George Orwell - StüdyoCer Atölye - 2012
Filmografisi
Behzat Ç. Ankara Yanıyor : Serdar Akar - 2013 - Behzat Ç.
Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm : Serdar Akar - 2011 - Behzat Ç.
Kurtlar Vadisi Filistin : Zübeyr Şaşmaz - 2010 - Moşe ben Eliezer
Bal : Semih Kaplanoğlu - (2010) - Yakup
Kardelen : Mehmet Güneş - 2010 - Servet
Vali : Çağatay Tosun - (2008) - Faruk Yazıcı
Hayat Var : Reha Erdem - (2008) - Baba
Eve Giden Yol : Semir Aslanyürek - 2006 - Mahmut
Barda : Serdar Akar - (2006) - Nasır
Rol aldığı dizi filmler
Leyla ile Mecnun (dizi) : Onur Ünlü - (2011) - Behzat Ç.
Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi : Doğan Ümit Karaca - (2010-2013) - Behzat Ç.
Es-Es : Bahadır İnce - 2008 - Işık Öğretmen
Ayrılık : Metin Balekoğlu (2009) - Abdullah Şamil
Köprü : Sadullah Şentürk - (2006 - 2008) - Vali Faruk Yazıcı
Seni Çok Özledim : Dilek Gökçin (2005) - Sado
Ödünç Hayat : Nihat Durak - (2005) - Mustafa
Körfez Ateşi : Veli Çelik - 2005
Kasırga İnsanları : Nihat Durak - (2004) - Yunus
Mars Kapıdan Baktırır : Jale İncekol - (2004) - Süha
Tatlı Hayat : Bora Tekay - 2003
Ödülleri
2012 Antalya Televizyon Ödülleri Drama - En İyi Erkek Oyuncu (Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi)
48. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm)
2009 Baykal Saran Tiyatro Ödülü (Bir Delinin Hatıra Defteri)


Erdal Beşikçioğlu biyografisi

Erdal Beşikçioğlu kimdir?

Erdal Beşikçioğlu 05.01.1970 tarihinde doğmuş olup Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Erdal Beşikçioğlu kaç yaşındadır?

Erdal Beşikçioğlu 05.01.1970 tarihinde doğmuş olup 44 yaşındadır.

Erdal Beşikçioğlu ne iş yapar?

Erdal Beşikçioğlu Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Erdal Beşikçioğlu nerelidir?

Erdal Beşikçioğlu Türkiye vatandaşıdır.

En Çok Konuşulan Haberler
©Copyright 2014 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.