Siyaset Erdem hakkında yurtdışı yasağı

Erdem hakkında yurtdışı yasağı

22.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Milletvekili Eren Erdem, FETÖ davası kapsamında hakkında çıkarılan yurtdışına çıkış yasağı nedeniyle dün Almanya’ya gidemedi. Erdem dün sabah saat 07.00’da eşi ve çocuklarıyla Almanya’ya gitmek için Atatürk Havalimanı’na gitti. Havalimanı polisleri, Erdem’e hakkında yurtdışına çıkış yasağı olduğunu söyledi. Bunun üzerine Erdem’in çocukları ve eşi Almanya’ya gitti, ancak kendisi gidemedi.

Erdem hakkında yurtdışı yasağı

Eren Erdem hakkında “Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek”, “Gizli tanığı deşifre etmek” ve “Soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçlarından 22 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianamenin kabul edildiği, Erdem hakkında İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yurtdışına çıkış yasağı konulduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Listeye giremedi

CHP’nin aday listesinde yer almayan Erdem konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından “Ben Cumhuriyet Halk partili’yim. Partim bana 25 ve 26. Dönem milletvekili olma onuru yaşattı. 27. Dönem listede yokum. Ülkemde demokrasi için kapı kapı gezerek müedeceğim. Vekillik önemli değil. Önemli olan Türkiye demokrasisidir. Çalışacağız! Kazanacağız. İlk durak Maraş” mesajını paylaştı.