İzmir ERDİL, TÜRKİYE’NİN GURURU OLDU

ERDİL, TÜRKİYE’NİN GURURU OLDU

31.08.2014 - 19:56 | Son Güncellenme:

.

ERDİL, TÜRKİYE’NİN GURURU OLDU

Dünyanın en hızlı ve en iyi windsurfçülerinin katılımı ile Pegasus Hava Yolları ana sponsorluğunda bu yıl 8. kez gerçekleştirilen Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası’nda şampiyonlar belli oldu.
Sportworks tarafından organize edilen Surf Sound Spor ve Müzik Festivali kapsamında yapılan Dünya Kupası’nda erkeklerde Fransız Julien Quentel, bayanlarda da Aruba Adaları’ndan Sarah-Quita Offringa mutlu sona ulaştı. Erkeklerde ikincilik Fransız Antoine Albeau’nun, üçüncülük de vatandaşı Pascal Toselli’nin oldu. Bayanlarda ise ikinciliğe Fransız Delphine Cousin uzanırken, şampiyonadaki en başarılı Türk sporcu olan Lena Erdil de üçüncü sırada yer aldı. Fulya Ünlü kendisine beşinci sırada yer bulurken, Çağla Kubat da altıncılık ile yetindi.
Tam 6 gün boyunca Alaçatı’ya ve windsurf tutkunlarına hafızalardan silinmeyecek anlar yaşatan organizasyonda toplam 55 bin euro para ödülü dağıtıldı. Yıllarca sürecek dostlukların temellerinin atıldığı, muhteşem şovlarla eğlence anlayışının yeniden şekillendiği festivalin ödül törenine Pegasus Airlines Genel Müdürü Sertaç Haybat ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da katıldı.
35 ÜLKEDEN 81 SPORCU MÜCADELE ETTİ
Bin Euro ödüllü hız yarışmasını erkeklerde saatte 68.5 kilometreye ulaşan Fransız Cedric Bordes, kadınlarda da saatte 61.8 kilometreyi gören Sarah-Quita Offringa kazandı. 35 ülkeden 59 erkek, 22 kadın sporcunun mücadele ettiği PWA Dünya Kupası’nda Türkiye de 9’u bayan 28 Türk sporcu ile temsil edildi. Şampiyonada derece elde eden sporcular ödüllerini Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Pegasus Airlines Yönetim Kurulu Üyesi Emre Berkin ve Pegasus Airlines Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk’ün elinden aldı.
Instagram yarışmada fotoğrafı tam 4 bin 39 beğeni alan Şan İnanç isimli windsurf tutkunu, Pegasus Airlines PWA Dünya Kupas’na katılan tüm sporcuların imzasını taşıyan bir organizasyon forması kazandı.
Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde ve Pegasus Hava Yolları ana sponsorluğunda gerçekleşen şampiyonanın organizasyonunu Sportworks yaptı. Türkiye Yelken federasyonu 2014 faaliyet programında yer alan şampiyonaya destek veren diğer kurumlar ise Dream TV, Radyo D, Port Alaçatı, Red Bull, Volvo, Selva Makarna ve Pınar Su’ydu.